Barsa bi Obamejana, ali...

...u kasi za plate je ostalo još samo 2.000.000 evra! Katalonci potrošili 419.000.000 od 421.000.000 evra dozvoljenih za ulaganja u plate igrača, a klupski budžet je već u problemima.

Fudbal 16.10.2015 | 12:20
Barsa bi Obamejana, ali...

Barselonu je kršenja pravila već jednom skupo koštalo. Katalonci odrađuju dvogodišnju suspenziju o registraciji pojačanja i tek od 4. januara će moći da računaju na letošnja pojačanja Ardu Turana i Aleksa Vidala.

Nešto slabiji početak sezone i kiksevi u Primeri su uspaničili Luisa Enrikea koji insistira na još pojačanja, a klupska uprava je nezahvalnoj situaciji jer bi opet mogla da „pređe u crveno“ i prekrši zadatak. Dovođenje odbrambenih igrača u januaru je prioritet, a katalonski mediji trvde da bi Barsa narednog leta mogla da pokuša sa transfer bombom u vidu Pjer-Emerika Obamajana iz Borusije Dortmund. On je želja, ali nije realnost.

Barsa je već skoro na granici sume koju po zakonu sme da izdvoji na plate igrača. Prema određenim limitima rukovodstva španske Primere, Barseloni je douzvoljeno da za plate igrača izdvoji 421.000.000 evra za godinu dana, a već je potrošila 419.000.000 evra i ako pređe granicu opet bi mogla da snosi sankcije.

Barselonini izdaci za plate igrača su u prethodnih godinu dana porasli za oko 100.000.000 evra što je alarmantan podatak. To je 73 odsto klupskog budžeta, a da bi klub bio u stabilnoj situaciji, plate igrača bi trebalo da iznose maksimalno 70 odsto budžeta.

Jedino rešenje je u prodaji igrača koji bi rasteretili klupsku kasu, a već se spekuliše o januarskim odlascima Adrijana, Daglasa i još nekih drugopozivaca... U tom slučaju bi se mogžda i moglo otvoriti mesto za neko pojačanja, ali teško baš da bi ono moglo da bude Obamejanovog kalibra i cene.

Komentari / 0

Ostavite komentar