Бајевић: Имамо квалитет да побиједимо Кипар!

"Биће то изузетно јака и тешка утакмица, али на крају би ми требали бити побједници. Утакмица у Бриселу између Белгије и Израела нас уопште не треба интересовати", сматра Душан Бајевић.

Фудбал 13.10.2015 | 14:00
Бајевић: Имамо квалитет да побиједимо Кипар!

Душан Бајевић, некадашњи прослављени фудбалер Вележа, а касније веома цијењен тренер у Грчкој, једно вријеме је с клупе водио и Омонију из Никозије на чијем ће стадиону ГПС сутра Кипар угостити БиХ у сусрету десетог кола групе Б квалификација за ЕУРО 2016 у Француској.

Бајевић, који је тренутно извршни директор атинског АЕК-а, сматра да без обзира што су Кипрани домаћини бх. фудбалери имају квалитет да побиједе и изборе пласман у бараж.

"Искрено, већ дуго немам контакт с кипарским фудбалом. Међутим, пратим нека дешавања у њиховом фудбалу колико сам у могућности. Њима се изненада указала прилика да могу отићи у бараж, након што су у гостима савладали Израел. Сигурно је да ће учинити све да побиједе БиХ и направе највећи успјех у својој историји. Међутим, мислим да наша репрезентација посједује велики квалитет и да може славити у Никозији. Наравно, биће то изузетно јака и тешка утакмица, али на крају би ми требали бити побједници. Утакмица у Бриселу између Белгије и Израела нас уопште не треба интересовати. Важно је да играчи буду фокусирани на оно што их чека и да обаве свој дио посла и побиједе Кипар. Онда је потпуно небитно како ће проћи Израелци у Бриселу", сматра Бајевић.

С обзиром да је Омонију водио двије године, од 2010. до 2012, Бајевић добро зна каква атмосфера очекује изабранике Мехмеда Баждаревић сутра увечер.

"Кипрани су веома грлати и стално навијају. Стадион ће бити сигурно пун, у то уопште не сумњам. Мало је простора, доста је скучен и може се рећи да ће на стадиону ГПС владати паклена атмосфера. Нема атлетске стазе и трибине су доста близу, тако да ће бити притиска са трибина. Но, то не треба уопште бринути наше репрезентативце. И код нас влада слична атмосфера када играмо у Зеници, уосталом сви они у својим клубовима и државном дресу до сада су прошли све и свашта. Мислим да атмосфера неће представљати никакав проблем бх. тиму на путу ка баражу", казао је Бајевић за Анадолу Агенцy (АА).

"Принц са Неретве" истакао је да му је веома жао што сутра вјероватно неће бити у прилици уживо гледати сусрет Кипар - БиХ. Иако је планирао авионом отпутовати за Никозију и бодрити "змајеве", због веома важног састанка руководства АЕК-а највјероватније неће стићи на утакмицу која почиње у 20:45 сати.

Коментари / 0

Оставите коментар