Bajević: Imamo kvalitet da pobijedimo Kipar!

"Biće to izuzetno jaka i teška utakmica, ali na kraju bi mi trebali biti pobjednici. Utakmica u Briselu između Belgije i Izraela nas uopšte ne treba interesovati", smatra Dušan Bajević.

Fudbal 13.10.2015 | 14:00
Bajević: Imamo kvalitet da pobijedimo Kipar!

Dušan Bajević, nekadašnji proslavljeni fudbaler Veleža, a kasnije veoma cijenjen trener u Grčkoj, jedno vrijeme je s klupe vodio i Omoniju iz Nikozije na čijem će stadionu GPS sutra Kipar ugostiti BiH u susretu desetog kola grupe B kvalifikacija za EURO 2016 u Francuskoj.

Bajević, koji je trenutno izvršni direktor atinskog AEK-a, smatra da bez obzira što su Kiprani domaćini bh. fudbaleri imaju kvalitet da pobijede i izbore plasman u baraž.

"Iskreno, već dugo nemam kontakt s kiparskim fudbalom. Međutim, pratim neka dešavanja u njihovom fudbalu koliko sam u mogućnosti. Njima se iznenada ukazala prilika da mogu otići u baraž, nakon što su u gostima savladali Izrael. Sigurno je da će učiniti sve da pobijede BiH i naprave najveći uspjeh u svojoj istoriji. Međutim, mislim da naša reprezentacija posjeduje veliki kvalitet i da može slaviti u Nikoziji. Naravno, biće to izuzetno jaka i teška utakmica, ali na kraju bi mi trebali biti pobjednici. Utakmica u Briselu između Belgije i Izraela nas uopšte ne treba interesovati. Važno je da igrači budu fokusirani na ono što ih čeka i da obave svoj dio posla i pobijede Kipar. Onda je potpuno nebitno kako će proći Izraelci u Briselu", smatra Bajević.

S obzirom da je Omoniju vodio dvije godine, od 2010. do 2012, Bajević dobro zna kakva atmosfera očekuje izabranike Mehmeda Baždarević sutra uvečer.

"Kiprani su veoma grlati i stalno navijaju. Stadion će biti sigurno pun, u to uopšte ne sumnjam. Malo je prostora, dosta je skučen i može se reći da će na stadionu GPS vladati paklena atmosfera. Nema atletske staze i tribine su dosta blizu, tako da će biti pritiska sa tribina. No, to ne treba uopšte brinuti naše reprezentativce. I kod nas vlada slična atmosfera kada igramo u Zenici, uostalom svi oni u svojim klubovima i državnom dresu do sada su prošli sve i svašta. Mislim da atmosfera neće predstavljati nikakav problem bh. timu na putu ka baražu", kazao je Bajević za Anadolu Agency (AA).

"Princ sa Neretve" istakao je da mu je veoma žao što sutra vjerovatno neće biti u prilici uživo gledati susret Kipar - BiH. Iako je planirao avionom otputovati za Nikoziju i bodriti "zmajeve", zbog veoma važnog sastanka rukovodstva AEK-a najvjerovatnije neće stići na utakmicu koja počinje u 20:45 sati.

Komentari / 0

Ostavite komentar