Хрвати моле Италијане: Прего, прего, прееегооо!!!

Хрватска фудбалска репрезентација МОРА да победи Малту ако мисли да иде директно на Европско првенство. Али, притом и Италија мора да победи Норвешку. Без Луке Модрића на Малти.

Фудбал 13.10.2015 | 13:00
Хрвати моле Италијане: Прего, прего, прееегооо!!!

Хрватска не може као најбоља трећа репрезентација да иде директно на Европско првенство у Француској. Испред ње су Мађарска и Украјина. Мађари би, ако буду најбоља трећа репрезентација (гледајући све групе) обезбедили пласман на Европско првенство, први пут после 1972. године!

Но, вратимо се Хрватима. Они у уторак увече гостују Малти и потребна им је победа. Истовремено, Италија дочекује Норвешку, која има два бода више од Хрватске.

Дакле, ако Хрватска не победи Малту, Норвежани иду директно на ЕП, а Хрвати иду у бараж. Ако Норвешка узме бод против Италије, а Хрватска победи Малту, на Европско првенство, као другопласирана иде Хрватска, јер има бољи скор у међусобним дуелима са Норвешком.

У сваком случају, Хрватска мора да победи Малту и нада се да ће "азури" победити. Италијанима меч против Норвешке апсолутно ништа не значи, у такмичарском смислу.

Хрвати се уздају у поштење Италијана!

"Италијани, зауставите Норвешку!", завапио је председник Хрватског фудбалског савеза Давор Шукер и наставио:

"Да се разумемо, немам никакве сумње да ће 'аззури' озбиљно схватити утакмицу. Антонио Конте је репрезентацију вратио победама, погледајте само што је урадио у Јувентусу освојивши четири узастопне титуле првака. Ми ћемо урадити што је до нас, нека Италија уради оно што је до ње, па да се опет сетнемо у Француској".

Проблем за Хрвате је неиграње повређеног Луке Модрића, али "коцкасти" су далеко квалитетнији од Малте и победа не би требало да им измакне.

Селектор хрватског тима Анте Чачић, уочи меча против Лате, сија оптимизмом:

"Победа против Малте је императив, верујем да ћемо већ у уторак бити учесник Европског првенства".

Коментари / 0

Оставите коментар