Hrvati mole Italijane: Prego, prego, preeegooo!!!

Hrvatska fudbalska reprezentacija MORA da pobedi Maltu ako misli da ide direktno na Evropsko prvenstvo. Ali, pritom i Italija mora da pobedi Norvešku. Bez Luke Modrića na Malti.

Fudbal 13.10.2015 | 13:00
Hrvati mole Italijane: Prego, prego, preeegooo!!!

Hrvatska ne može kao najbolja treća reprezentacija da ide direktno na Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Ispred nje su Mađarska i Ukrajina. Mađari bi, ako budu najbolja treća reprezentacija (gledajući sve grupe) obezbedili plasman na Evropsko prvenstvo, prvi put posle 1972. godine!

No, vratimo se Hrvatima. Oni u utorak uveče gostuju Malti i potrebna im je pobeda. Istovremeno, Italija dočekuje Norvešku, koja ima dva boda više od Hrvatske.

Dakle, ako Hrvatska ne pobedi Maltu, Norvežani idu direktno na EP, a Hrvati idu u baraž. Ako Norveška uzme bod protiv Italije, a Hrvatska pobedi Maltu, na Evropsko prvenstvo, kao drugoplasirana ide Hrvatska, jer ima bolji skor u međusobnim duelima sa Norveškom.

U svakom slučaju, Hrvatska mora da pobedi Maltu i nada se da će "azuri" pobediti. Italijanima meč protiv Norveške apsolutno ništa ne znači, u takmičarskom smislu.

Hrvati se uzdaju u poštenje Italijana!

"Italijani, zaustavite Norvešku!", zavapio je predsednik Hrvatskog fudbalskog saveza Davor Šuker i nastavio:

"Da se razumemo, nemam nikakve sumnje da će 'azzuri' ozbiljno shvatiti utakmicu. Antonio Konte je reprezentaciju vratio pobedama, pogledajte samo što je uradio u Juventusu osvojivši četiri uzastopne titule prvaka. Mi ćemo uraditi što je do nas, neka Italija uradi ono što je do nje, pa da se opet setnemo u Francuskoj".

Problem za Hrvate je neigranje povređenog Luke Modrića, ali "kockasti" su daleko kvalitetniji od Malte i pobeda ne bi trebalo da im izmakne.

Selektor hrvatskog tima Ante Čačić, uoči meča protiv Late, sija optimizmom:

"Pobeda protiv Malte je imperativ, verujem da ćemo već u utorak biti učesnik Evropskog prvenstva".

Komentari / 0

Ostavite komentar