Ево зашто су Коларов и Матић направили ГЛУПОСТ!

Да ли су знали или не какве последице доноси црвени картон на крају квалификационог циклуса, сада више није битно. На старту новог бићемо знатно ослабљени...

Фудбал 13.10.2015 | 22:15
Ево зашто су Коларов и Матић направили ГЛУПОСТ!

Да ли су знали или не – сада више није важно!

Александар Коларов приговором у тренутку када је био замењен и Немања Матић ударањем ривала руком у пределу главе добили су црвене картоне у резултатски неважној утакмици репрезентације и елиминисали себе из наредне две резултатски веома важне утакмице репрезентације Србије.

И за то прошли су без икакве критике селектора Радована Ћурчића, који је после пораза у Београду од Португалије (1:2) рекао дословце да "овакву репрезентацију желимо да видимо".

У последњој утакмици квалификација за ЕУРО 2016, током којих смо већ на половини такмичења изгубили шансе за пласман даље, Коларов и Матић добили су црвене картоне од очајног судије Давида Фернандеза Борбалана и тако елиминисали себе из конкуренције за старт квалификација за Светско првенство 2018. у Русији, на које ћемо – ако Бог да – отићи...

Јер, жути картони из овог циклуса квалификација бришу се, али не и црвени!

Селектор Ћурчић уколико буде на кормилу националног тима за старт наредног циклуса квалификација, неће моћи да рачуна на двојицу стубова игре "орлова" у мечевима са Републиком Ирском 5. септембра 2016. године у Београду (или неком другом граду?), а можда и 6. октобра исте године у Молдавији.

О томе ће одлучивати Дисциплинска комисија...

У Групи Д још су учесници Европског првенства наредне године, Велс и Аустрија, као и Грузија.

Треба рећи и то да ће на путу ка Мундијалу сваки бод имати знатно већу специфичну вредност од оног на путу ка Европском првенству, јер су у Француску ишле прве две репрезтентације из сваке групе, најбоља трећепласирана и још четири победника баража између преосталих осам трећепласираних тимова.

Укупно 23 екипе уз домаћина Француску.

А, на Мундијал?

САМО победници девет група и најбоља другопласирана екипа, док ће осталих осам другопласираних у бараж, а даље ће само четири победника тих двомеча.

Укупно 14 екипа иде у Русију на Светско првенство...

На крају, ако дозволите, имамо утисак да нам је конкуренција на путу ка ФИФА Светском првенству и јача од оне коју смо испратили на ЕУРО 2016.

Испоставиће се на крају да нам није случајно засметала оцена селектора Ћурчића да је у утакмици са Португалијом "виђена репрезентација какву желимо да гледамо".

 

Коментари / 0

Оставите коментар