Evo zašto su Kolarov i Matić napravili GLUPOST!

Da li su znali ili ne kakve posledice donosi crveni karton na kraju kvalifikacionog ciklusa, sada više nije bitno. Na startu novog bićemo znatno oslabljeni...

Fudbal 13.10.2015 | 22:15
Evo zašto su Kolarov i Matić napravili GLUPOST!

Da li su znali ili ne – sada više nije važno!

Aleksandar Kolarov prigovorom u trenutku kada je bio zamenjen i Nemanja Matić udaranjem rivala rukom u predelu glave dobili su crvene kartone u rezultatski nevažnoj utakmici reprezentacije i eliminisali sebe iz naredne dve rezultatski veoma važne utakmice reprezentacije Srbije.

I za to prošli su bez ikakve kritike selektora Radovana Ćurčića, koji je posle poraza u Beogradu od Portugalije (1:2) rekao doslovce da "ovakvu reprezentaciju želimo da vidimo".

U poslednjoj utakmici kvalifikacija za EURO 2016, tokom kojih smo već na polovini takmičenja izgubili šanse za plasman dalje, Kolarov i Matić dobili su crvene kartone od očajnog sudije Davida Fernandeza Borbalana i tako eliminisali sebe iz konkurencije za start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. u Rusiji, na koje ćemo – ako Bog da – otići...

Jer, žuti kartoni iz ovog ciklusa kvalifikacija brišu se, ali ne i crveni!

Selektor Ćurčić ukoliko bude na kormilu nacionalnog tima za start narednog ciklusa kvalifikacija, neće moći da računa na dvojicu stubova igre "orlova" u mečevima sa Republikom Irskom 5. septembra 2016. godine u Beogradu (ili nekom drugom gradu?), a možda i 6. oktobra iste godine u Moldaviji.

O tome će odlučivati Disciplinska komisija...

U Grupi D još su učesnici Evropskog prvenstva naredne godine, Vels i Austrija, kao i Gruzija.

Treba reći i to da će na putu ka Mundijalu svaki bod imati znatno veću specifičnu vrednost od onog na putu ka Evropskom prvenstvu, jer su u Francusku išle prve dve repreztentacije iz svake grupe, najbolja trećeplasirana i još četiri pobednika baraža između preostalih osam trećeplasiranih timova.

Ukupno 23 ekipe uz domaćina Francusku.

A, na Mundijal?

SAMO pobednici devet grupa i najbolja drugoplasirana ekipa, dok će ostalih osam drugoplasiranih u baraž, a dalje će samo četiri pobednika tih dvomeča.

Ukupno 14 ekipa ide u Rusiju na Svetsko prvenstvo...

Na kraju, ako dozvolite, imamo utisak da nam je konkurencija na putu ka FIFA Svetskom prvenstvu i jača od one koju smo ispratili na EURO 2016.

Ispostaviće se na kraju da nam nije slučajno zasmetala ocena selektora Ćurčića da je u utakmici sa Portugalijom "viđena reprezentacija kakvu želimo da gledamo".

 

Komentari / 0

Ostavite komentar