Рата од Рајка, за Новака, Лазу и Бајка!

Црвена звезда има мало времена да исплати око милион евра бившим играчима, како би мирно путовала у Нион, али ће за то – изгледа – бити неопходна добра воља Макабија из Тел Авива.

Фудбал 13.10.2015 | 10:40
Рата од Рајка, за Новака, Лазу и Бајка!

Делегација челника ФК Црвена звезда спрема се за пут у Нион и први сусрет са контролорима УЕФА, који врше "мониторинг" пословања клубова који су под присмотром због "финансијског фер-плеја".

Од раније познато је да би, у намери да не изгуби лиценцу за евро-купове други пут у три године, Звезда морала ургентно да реши питање дуговања од око милион евра према бившим играчима, о чему смо већ писали.

Где пронаћи тај новац за кратко време?

У Љутице Богдана имају идеју, али ће бити неопходна добра воља друге стране, под условом да и Макаби из Тел Авива има новац на располагању у сваком тренутку.

"Спорт" пише да актуелна Управа Звезде намерава да контактира израелски клуб и затражи могућност раније исплате рате за голмана Предрага Рајковића, који је летос појачао редове Макабија. Уколико би црвено-бели успели да пре поласка у Нион исплате око милион евра бившим играчима, попут Дарка Лазовића, Ненада Милијаша, Бобана Бајковића, Новака Мартиновића и остале, то би у овом тренутку био велики плус у борби за лиценцу, али никако не би значило и решавање тог проблема.

Јер, до коначне одлуке крајем маја 2016. године, Звезду очекује још неколико "пролазних тачака", током којих би требало сервисирати дугове из прошлости према фудбалерима, тренерима, клубовима из земље и иностранства, али и запосленима у клубу, итд.

Један од оних који је требало да буду исплаћени овог октобра је и прерано преминули Горан Гогић, с којим је Црвена звезда постигла договор око динамике исплате заосталих плата, али је у међувремену наступила смрт некадашњег везисте црвено-белих.

"Са покојним Гораном смо споразумно раскинули уговор на његов захтев, у јануару прошле године. Тада је потписан и споразум о динамици исплате преосталих обавеза нашег клуба према њему. Нажалост, због трагичне смрти, његови рачуни у банкама су због тога блокирани, и Црвена звезда није у законској могућности да исплати доспеле обавезе све док се на суду не оконча оставниска расправа", саопштили су у Љутице Богдана.

Сва зарада оде у дугове...
И овај пример најбоље сведочи о томе колико је Црвена звезда у тешкој ситуацији. Генерално, клуб из Љутице Богдана који је без Европе од 2007. године, тешко продаје своје играче, а и кад то уради, највећи део обештећења оде на сервисирање раније насталих дугова... Да ли ће клуб успети да изађе из овог зачараног круга, тешко је рећи.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Звездас Драган

13.10.2015 14:23

Жали Боже сваке паре за ову тројицу,за Бајка поготово!Бордо,Јагодина,Дринчић,дриблинзи....Фуј голови,убједљиво најлошији голман!Ради таквих и пропадамо,Броновицки,Шишић,ку..ц,палац...нема ко није у светињи играо!Ја бих вездину деветку забранио да је обуче свако 7.8.9.10.11.заштићени бројеви!Ко заслужи нека облачи али први услов 4 године уговор!

ОДГОВОРИТЕ