Rata od Rajka, za Novaka, Lazu i Bajka!

Crvena zvezda ima malo vremena da isplati oko milion evra bivšim igračima, kako bi mirno putovala u Nion, ali će za to – izgleda – biti neophodna dobra volja Makabija iz Tel Aviva.

Fudbal 13.10.2015 | 10:40
Rata od Rajka, za Novaka, Lazu i Bajka!

Delegacija čelnika FK Crvena zvezda sprema se za put u Nion i prvi susret sa kontrolorima UEFA, koji vrše "monitoring" poslovanja klubova koji su pod prismotrom zbog "finansijskog fer-pleja".

Od ranije poznato je da bi, u nameri da ne izgubi licencu za evro-kupove drugi put u tri godine, Zvezda morala urgentno da reši pitanje dugovanja od oko milion evra prema bivšim igračima, o čemu smo već pisali.

Gde pronaći taj novac za kratko vreme?

U Ljutice Bogdana imaju ideju, ali će biti neophodna dobra volja druge strane, pod uslovom da i Makabi iz Tel Aviva ima novac na raspolaganju u svakom trenutku.

"Sport" piše da aktuelna Uprava Zvezde namerava da kontaktira izraelski klub i zatraži mogućnost ranije isplate rate za golmana Predraga Rajkovića, koji je letos pojačao redove Makabija. Ukoliko bi crveno-beli uspeli da pre polaska u Nion isplate oko milion evra bivšim igračima, poput Darka Lazovića, Nenada Milijaša, Bobana Bajkovića, Novaka Martinovića i ostale, to bi u ovom trenutku bio veliki plus u borbi za licencu, ali nikako ne bi značilo i rešavanje tog problema.

Jer, do konačne odluke krajem maja 2016. godine, Zvezdu očekuje još nekoliko "prolaznih tačaka", tokom kojih bi trebalo servisirati dugove iz prošlosti prema fudbalerima, trenerima, klubovima iz zemlje i inostranstva, ali i zaposlenima u klubu, itd.

Jedan od onih koji je trebalo da budu isplaćeni ovog oktobra je i prerano preminuli Goran Gogić, s kojim je Crvena zvezda postigla dogovor oko dinamike isplate zaostalih plata, ali je u međuvremenu nastupila smrt nekadašnjeg veziste crveno-belih.

"Sa pokojnim Goranom smo sporazumno raskinuli ugovor na njegov zahtev, u januaru prošle godine. Tada je potpisan i sporazum o dinamici isplate preostalih obaveza našeg kluba prema njemu. Nažalost, zbog tragične smrti, njegovi računi u bankama su zbog toga blokirani, i Crvena zvezda nije u zakonskoj mogućnosti da isplati dospele obaveze sve dok se na sudu ne okonča ostavniska rasprava", saopštili su u Ljutice Bogdana.

Sva zarada ode u dugove...
I ovaj primer najbolje svedoči o tome koliko je Crvena zvezda u teškoj situaciji. Generalno, klub iz Ljutice Bogdana koji je bez Evrope od 2007. godine, teško prodaje svoje igrače, a i kad to uradi, najveći deo obeštećenja ode na servisiranje ranije nastalih dugova... Da li će klub uspeti da izađe iz ovog začaranog kruga, teško je reći.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Zvezdas Dragan

13.10.2015 14:23

Žali Bože svake pare za ovu trojicu,za Bajka pogotovo!Bordo,Jagodina,Drinčić,driblinzi....Fuj golovi,ubjedljivo najlošiji golman!Radi takvih i propadamo,Bronovicki,Šišić,ku..c,palac...nema ko nije u svetinji igrao!Ja bih vezdinu devetku zabranio da je obuče svako 7.8.9.10.11.zaštićeni brojevi!Ko zasluži neka oblači ali prvi uslov 4 godine ugovor!

ODGOVORITE