Коби Брајант наговештава стару форму!

После две године у којима једва да је играо због тешких повреда, један од најбољих кошаркаша свих времена подиже форму пред 20. сезону у НБА каријери.

Кошарка 12.10.2015 | 17:40
Коби Брајант наговештава стару форму!

Пред једним од најбољих кошаркаша свих времена, а можда најбољим од повлачења Мајкла Џордана, налази се 20. НБА сезона.

Скоро десет месеци од када је оперисао повређено раме и тако везао скоро две сезоне без праве кошарке, јер је пре тога оперисао и Ахилову тетиву, Коби Брајант наговестио је да није тврдоглав и сујетан када инсистира да уговор са Л. А. Лејкерсима одради до краја.

Иако противник није био дорастао, он је претходне ноћи навијачима Лејкерса заголицао машту разноврсном игром и прецизношћу са свих позиција: Лејкерси су у "Стејплс центру" декласирали израелски Макаби из Хаифе – 126:83, а Брајант је убацио 21 поен за само 19 минута у игри, уз шут 4 од 6 за три поена.

"Трудићемо се да га држимо ближе кошу од линије за три поена, али када погађа тако као вечерас, очигледно је да има могућност да преузме одговорност и у том смислу", рекао је тренер Бајрон Скот.

"Изгледа све боље и боље. Тајминг му је одличан, покрети такође, све што ради делује много течније сада. Он каже да се осећа сјајно, тако да се налазимо на правом путу", додао је.

Лејкерси су почели у петорци: Џордан Кларксон, Коби Брајант, Ентони Браун, Џулијус Рендл, Рој Хиберт, а више од десет поена поред Брајанта убацио је само Рендл – 14, уз 9 скокова. Права помоћ стигла је с клупе, одакле је Ник Јанг погодио 16 поена, Рајан Кели 15, уз 7 скокова и 3 асистенције, а други пик с овогодишњег драфта, Данђело Расел, стигао до 12 поена (6/9 из игре, без шута за три).

Међутим, оно што радује фанове Лејкерса, то су Раселове асистенције. Био је убедљиво најбољи додавач на обе стране са 11 асистенција за свега 18 минута на паркету! Снага у рекету, Хиберт, имао је скромних 8 поена, али и 16 скокова за 20 минута у игри.

Двоцифрен је био и бек Луис Вилијамс са 13 поена за 19 минута.

Скоро 15.000 навијача на делу није видело новајлију у лиги, бившег аса Барселоне, Марселиња Уертаса, који је повређен.

Меч са недораслим ривалом добро је дошао Скотовом тиму, који је имао поразе од Јуте Џез на Хаваима и Торонто Репторса у Онтарију.

РЕЗУЛТАТИ:

Хјустон – Орландо 119:123
/Бруер 20, 3 ск, 1 ас - Фурније 19, 5 ск, 4 ас/

Вашингтон - Пашоалото Бауру (Бразил) 134:100
/Гортат 19, 4 ск, 1 ас – Деј 17, 4 ск, 2 ас/

Шарлот – Л. А. Клиперс 106:94
/Зелер 16, 10 ск, 1 ас – Грифин 13, 9 ск, 10 ас/

Коментари / 0

Оставите коментар