Kobi Brajant nagoveštava staru formu!

Posle dve godine u kojima jedva da je igrao zbog teških povreda, jedan od najboljih košarkaša svih vremena podiže formu pred 20. sezonu u NBA karijeri.

Košarka 12.10.2015 | 17:40
Kobi Brajant nagoveštava staru formu!

Pred jednim od najboljih košarkaša svih vremena, a možda najboljim od povlačenja Majkla Džordana, nalazi se 20. NBA sezona.

Skoro deset meseci od kada je operisao povređeno rame i tako vezao skoro dve sezone bez prave košarke, jer je pre toga operisao i Ahilovu tetivu, Kobi Brajant nagovestio je da nije tvrdoglav i sujetan kada insistira da ugovor sa L. A. Lejkersima odradi do kraja.

Iako protivnik nije bio dorastao, on je prethodne noći navijačima Lejkersa zagolicao maštu raznovrsnom igrom i preciznošću sa svih pozicija: Lejkersi su u "Stejpls centru" deklasirali izraelski Makabi iz Haife – 126:83, a Brajant je ubacio 21 poen za samo 19 minuta u igri, uz šut 4 od 6 za tri poena.

"Trudićemo se da ga držimo bliže košu od linije za tri poena, ali kada pogađa tako kao večeras, očigledno je da ima mogućnost da preuzme odgovornost i u tom smislu", rekao je trener Bajron Skot.

"Izgleda sve bolje i bolje. Tajming mu je odličan, pokreti takođe, sve što radi deluje mnogo tečnije sada. On kaže da se oseća sjajno, tako da se nalazimo na pravom putu", dodao je.

Lejkersi su počeli u petorci: Džordan Klarkson, Kobi Brajant, Entoni Braun, Džulijus Rendl, Roj Hibert, a više od deset poena pored Brajanta ubacio je samo Rendl – 14, uz 9 skokova. Prava pomoć stigla je s klupe, odakle je Nik Jang pogodio 16 poena, Rajan Keli 15, uz 7 skokova i 3 asistencije, a drugi pik s ovogodišnjeg drafta, Danđelo Rasel, stigao do 12 poena (6/9 iz igre, bez šuta za tri).

Međutim, ono što raduje fanove Lejkersa, to su Raselove asistencije. Bio je ubedljivo najbolji dodavač na obe strane sa 11 asistencija za svega 18 minuta na parketu! Snaga u reketu, Hibert, imao je skromnih 8 poena, ali i 16 skokova za 20 minuta u igri.

Dvocifren je bio i bek Luis Vilijams sa 13 poena za 19 minuta.

Skoro 15.000 navijača na delu nije videlo novajliju u ligi, bivšeg asa Barselone, Marselinja Uertasa, koji je povređen.

Meč sa nedoraslim rivalom dobro je došao Skotovom timu, koji je imao poraze od Jute Džez na Havaima i Toronto Reptorsa u Ontariju.

REZULTATI:

Hjuston – Orlando 119:123
/Bruer 20, 3 sk, 1 as - Furnije 19, 5 sk, 4 as/

Vašington - Pašoaloto Bauru (Brazil) 134:100
/Gortat 19, 4 sk, 1 as – Dej 17, 4 sk, 2 as/

Šarlot – L. A. Klipers 106:94
/Zeler 16, 10 sk, 1 as – Grifin 13, 9 sk, 10 as/

Komentari / 0

Ostavite komentar