Студенти развалили врата и напали декана

Студенте Правног факултета у Београду јутрос су физички напали декан Сима Аврамовић и професори Жика Бујукић и Саша Бован, тврде студенти којима је било онемогућено да уђу у Амфитеатар број 5 како би одржали најављени збор који је требало да почне у 12 сати.

Србија 12.10.2015 | 22:56
Студенти развалили врата и напали декана

Међутим после пет дана блокаде и физичког обрачуна, студенти и Управа Правног факултета око 14 сати постигли су договор. Блокада ове високообразовне установе је завршена.

Након што је Правни факултет био блокиран и настава онемогућена због протеста студената који су захтевали испуњење девет услова, договор је коначно постигнут на збору завршеном у 14 сати.

Како кажу студенти на збору је постигнут компромис са управом факултета.

- Нису нам одобрени сви захтеви, али добили смо продужење рокова који ће сада уместо 20 дана, трајати цео месец. Ипак ћемо имати шест сигурних рокова и апсолвентске рокове у следећој години. Са 48 поена иде се на буџет, а пошто Октобар 2 ипак није одобрен, дозвољено нам је да неке испите положимо преко колоквијума. Спуштање цене бодова нису дозволили - кажу студенти.

Декан Аврамовић је демантовао тврдње студената да је јутрос било физичког напада на студенте у којем је, како су студенти навели, и сам учествовао.

- Није било физичког напада, поготово не да је декан тукао студенте као што је писало у неким медијима - реко је Аврамовић и истакао да од јутрос блокада факултета не постоји, већ само настојање једне мање групе студената да ометањем наставе угрози регуларност рада факултета.

Декан је рекао да о кривичним пријавама против студената нема речи, а да ће размислити о дисциплинској одговорности студената који не дозвољавају предавања.

Студенти су навели да ће бити формирана радна група која ће свакодневно преговарати са управом факултета о преосталим захтевима, а штрајкачи су прихватили и понуду факултета да ће студент, ако положи два колоквијума са одличном оценом, на испиту имати једно питање мање или ће бити ослободјен већег дела градива.


Током збора дошло је и до сукоба студената Правног и групе студената Филозофског факултета.

Студенти Филозофског желели су да присуствују збору Правног, међутим они им то нису дозволили због чега је дошло и до гуркања и свађе.

О инциденту до ког је дошло јутрос са деканом и професорима, студенти више не желе да причају, јер, како кажу, не желе додатно да провоцирају Управу са којом су коначно постигли договор.

Погледајте видео снимке под насловом "Насилно разбијање блокаде Правног од стране Управе" који су на Јутјуб постављени на каналу "Самоорганизовани Правни":

Извор: Блиц

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Мислим ја

12.10.2015 14:17

Какви ће то сутра сјајни правници бити?? Најјачи аргумент шака у нос!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тарми

12.10.2015 15:29

Студенти правног факултета у Бања Луци, шта чекате? ;)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Треба нама Душан силни

12.10.2015 15:42

Треба нама Србима вратити Душанов законик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

остао без предузећа

12.10.2015 16:41

Будући државни паразити, и продавци магле, студенти-болоњези кренули оштро, па они више и немају испите него све одрађују преко вежби и предавање оком семестра. Јадна ли је та земља и народ у њој у коме посла само има за администрацију правнике, економисте итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

12.10.2015 16:48

Да су родитељи своју дјецу на време карали прутом послушања они би до сада факултете своје давно завршили, оженили се и поудавалу и послове нашли дјецу хранећи. Овако ми многи студенти данас личе на трутове у пчелињој кошници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

врс

13.10.2015 10:57

Мамлази неписмени ....науцицете ви како студенти и они са правим дипломама туку.

ОДГОВОРИТЕ