Де Анђелис у коми послије удеса у Мотегију!

Возач Ајоде Алекс де Анђелис налази се у критичном стању два дана после удеса у Мотегију, пошто су додатни прегледи показали да постоји излив крви у мозак.

Остали спортови 12.10.2015 | 19:00
Де Анђелис у коми послије удеса у Мотегију!

Де Анђелис је имао тежак удес током четвртог слободног тренинга за Велику награду Јапана у суботу, а првобитни прегледи указали су да има контузију плућа, уз више фрактура ребара и пршљенова.

У суботу је објављено да је мотоциклиста из Сан Марина доживео потрес мозга, али је доктор мобилне клинике Мото ГП шампионата Микеле Заза објавио да су нови прегледи показали да постоје компликације.

„Алексу је у суботу обављен детаљан преглед главе који је дао негативне резултате, међутим, прегледи магнетном резонанцом дан касније показали су нам да постоји излив крви у мозак. Његово стање је критично и мора да се прати. Његово витално стање је стабилно, он је сада у индукованој коми, није интубиран, али морамо да пазимо на крварење у наредних дан-два у случају да буде потребна интервенција“, нагласио је Заза.

Иако снимак Де Анђелисовог удеса није приказан ни у једном тренутну преноса четвртог тренинга, све указује да је он изгубио контролу над својом Априлијом при излазу из кривине девет и при великој брзини ударио у металне ограде на другој страни стазе.

Са Де Анђелисом су у Јапану остали Заза и власник тима Ајоде Ђампјеро Саки, а његова породица на путу је из Сан Марина док се остали Мото ГП возачи селе у Аустралију, где ће наредне недеље бити вожена следећа трка.

Коментари / 0

Оставите коментар