De Anđelis u komi poslije udesa u Motegiju!

Vozač Ajode Aleks de Anđelis nalazi se u kritičnom stanju dva dana posle udesa u Motegiju, pošto su dodatni pregledi pokazali da postoji izliv krvi u mozak.

Ostali sportovi 12.10.2015 | 19:00
De Anđelis u komi poslije udesa u Motegiju!

De Anđelis je imao težak udes tokom četvrtog slobodnog treninga za Veliku nagradu Japana u subotu, a prvobitni pregledi ukazali su da ima kontuziju pluća, uz više fraktura rebara i pršljenova.

U subotu je objavljeno da je motociklista iz San Marina doživeo potres mozga, ali je doktor mobilne klinike Moto GP šampionata Mikele Zaza objavio da su novi pregledi pokazali da postoje komplikacije.

„Aleksu je u subotu obavljen detaljan pregled glave koji je dao negativne rezultate, međutim, pregledi magnetnom rezonancom dan kasnije pokazali su nam da postoji izliv krvi u mozak. Njegovo stanje je kritično i mora da se prati. Njegovo vitalno stanje je stabilno, on je sada u indukovanoj komi, nije intubiran, ali moramo da pazimo na krvarenje u narednih dan-dva u slučaju da bude potrebna intervencija“, naglasio je Zaza.

Iako snimak De Anđelisovog udesa nije prikazan ni u jednom trenutnu prenosa četvrtog treninga, sve ukazuje da je on izgubio kontrolu nad svojom Aprilijom pri izlazu iz krivine devet i pri velikoj brzini udario u metalne ograde na drugoj strani staze.

Sa De Anđelisom su u Japanu ostali Zaza i vlasnik tima Ajode Đampjero Saki, a njegova porodica na putu je iz San Marina dok se ostali Moto GP vozači sele u Australiju, gde će naredne nedelje biti vožena sledeća trka.

Komentari / 0

Ostavite komentar