Рафа: Радим на свој начин; Новак: Исплатиће се!

Рафаел Надал каже да није обесхрабрен поразом од Новака Ђоковића у финалу турнира у Пекингу.

Тенис 12.10.2015 | 16:20
Рафа: Радим на свој начин; Новак: Исплатиће се!

“Борићу се и радићу ствари на свој начин. Када сам био други на свету, а Федерер први, није ми била опсесија да стигнем Федерера – моја опсесија била је да побољшам своју игру и да радим ствари на свој начин. Тако је и сада – ако играм добро, онда могу да се борим са најбољима, мислим да ћу моћу да им парирам“, рекао је Надал.

“Мој главни циљ јесте да будем максимално спреман за почетак следеће сезоне. Надам се да ћу поново моћи да конкуришем најбољима јер имам потребну мотивацију“, додао је Рафа, који ове сезоне први пут од 2005. године није освојио ниједан Грен слем трофеј.

Надал је тренутно осми тенисер на АТП листи, али он каже да му бројке ништа не значе.

“То је мој број данас, не знам да ли ви то сматрате као да сам један од најбољих на свету или не. У тенису је другачије него у спортовима у којима нема листе. Да ли се сматрам једним од најбољих на свету? Довољно сам скроман да кажем да ова година није била идеална за мене, али истовремено не желим да лажем било кога – јасно је да себе сматрам једним од најбољих на свету после каријере коју сам имао“.

И Новак Ђоковић сматра да ће се напоран ради исплатити Надалу.

“Рафа има много искуства, освојио је много титула на различитим подлогама и један је од најбољих тенисера свих времена. Зато сам сигуран да зна шта је потребно да ради како би се вратио на највиши ниво. Наставља да ради вредно, он је један од најмарљивијих момака на АТП туру, много времена проводи на терену, а то ће се исплатити пре или касније“, рекао је Ђоковић и додао:

“Нормално је да постоје осцилације у каријери, неки успони и падови. Ако неко зна како да се врати на прави начин, онда је то Надал, што је већ показао у прошлости“.

Ђоковић и Надал за сада су играли 45 пута, а Шпанац води са 23-22 у победама.

Коментари / 0

Оставите коментар