Rafa: Radim na svoj način; Novak: Isplatiće se!

Rafael Nadal kaže da nije obeshrabren porazom od Novaka Đokovića u finalu turnira u Pekingu.

Tenis 12.10.2015 | 16:20
Rafa: Radim na svoj način; Novak: Isplatiće se!

“Boriću se i radiću stvari na svoj način. Kada sam bio drugi na svetu, a Federer prvi, nije mi bila opsesija da stignem Federera – moja opsesija bila je da poboljšam svoju igru i da radim stvari na svoj način. Tako je i sada – ako igram dobro, onda mogu da se borim sa najboljima, mislim da ću moću da im pariram“, rekao je Nadal.

“Moj glavni cilj jeste da budem maksimalno spreman za početak sledeće sezone. Nadam se da ću ponovo moći da konkurišem najboljima jer imam potrebnu motivaciju“, dodao je Rafa, koji ove sezone prvi put od 2005. godine nije osvojio nijedan Gren slem trofej.

Nadal je trenutno osmi teniser na ATP listi, ali on kaže da mu brojke ništa ne znače.

“To je moj broj danas, ne znam da li vi to smatrate kao da sam jedan od najboljih na svetu ili ne. U tenisu je drugačije nego u sportovima u kojima nema liste. Da li se smatram jednim od najboljih na svetu? Dovoljno sam skroman da kažem da ova godina nije bila idealna za mene, ali istovremeno ne želim da lažem bilo koga – jasno je da sebe smatram jednim od najboljih na svetu posle karijere koju sam imao“.

I Novak Đoković smatra da će se naporan radi isplatiti Nadalu.

“Rafa ima mnogo iskustva, osvojio je mnogo titula na različitim podlogama i jedan je od najboljih tenisera svih vremena. Zato sam siguran da zna šta je potrebno da radi kako bi se vratio na najviši nivo. Nastavlja da radi vredno, on je jedan od najmarljivijih momaka na ATP turu, mnogo vremena provodi na terenu, a to će se isplatiti pre ili kasnije“, rekao je Đoković i dodao:

“Normalno je da postoje oscilacije u karijeri, neki usponi i padovi. Ako neko zna kako da se vrati na pravi način, onda je to Nadal, što je već pokazao u prošlosti“.

Đoković i Nadal za sada su igrali 45 puta, a Španac vodi sa 23-22 u pobedama.

Komentari / 0

Ostavite komentar