Николић: Прљава игра према Србији

Председник Србије Томислав Николић изјавио је да мисли да време за национални консензус по питању како даље у односу са Приштином.

Србија 12.10.2015 | 22:55
Николић: Прљава игра према Србији

Он је навео да је то неопходно с обзиром на све веће расположење у ЕУ по питању укључивања тамошње администрације у многе међународне организације.

"Мислим да је време за национални консензус како даље са Приштином, тим пре што изгледа да Запад више није расположен да назив Приштина циркулише у званичним документима", рекао је Николић новинарима у Београду.

Председник је поручио да је држава много радила да Косово не постане чланица Унеска, да је он до сада многима послао писма и видео записе о догађајима из марта 2004. године, а који сведоче како су Албанци "чували" нашу баштину.

Најавио је да ће он у петак поново разговарати са председницима држава и амбасадорима и указати им зашто до тога не би требало да дође.

"Постоје догађаји на које не можете да утичете. Ја само запажам да се води прљава игра према Србији и да уз преговоре у Бриселу, који би требало потпуно да дефинишу наше односе, велики део западне цивилизације и ЕУ организују директно укључивање приштинске администрације у многе међународне организације без консултација са Србијом, директним прегласавањем у тим организацијама, што је непристојно", поручио је председник Србије.

Сматра да нас то доводи у размишљање "чему служе преговори у Бриселу".

"Ако они могу све мимо преговора у Бриселу да добију, да ли ми то само служимо у Бриселу да би нам испостављали нове захтеве којима нас полако удаљавају од ЕУ", упитао је Николић.

Упитан за мишљење о Поглављу 35, Николић је новинаре упутио на Владу Србије, која води спољну и унутрашњу политику.

"Ја сам ту само да дам савет и сугестију", рекао је Николић.

Извор: Б92

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Серафим

12.10.2015 10:59

Србија и Срби срљају у европу која нас понизава која је помогла да се србске територије прогласе и признају као освајацке отете и отудјене од Срба као вековних власника све иде наопако уместо да се окрене Србија и Срби и РС РУСИЈИ да постено радим о производимо и на Руско трзисте извозимо зивели би боље него било ко у Европи развили би теску и лаку индустрију, изградили би земљу а не би гладовали и по контенерима тразили храну цекајуци да удјемо у Европу а то се неце н и за 10 година догодити или због Косова никада, засто кад то све знамо радимо наопако и залимо се да Србију неко понизава Да ПОНИЗАВАМО је МИ СРБИ висе него било ко а ЗАСТО???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аа

12.10.2015 11:34

Ал ме насмија свака ти цаст, па потрази мало податке о робној размјени па ћеш видјети како би живјели. Купили су рафинерију Брод па ћеш видјети за коју годину колико су нас "браћа" Руси закопали по питању пореза и осталог...

Name

Рс

12.10.2015 11:16

Сто би се Срби хљеба најели од Русије, погледај мало податке о робној размјени Србије и РС са Европом и Русијом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко Бања Лука

12.10.2015 11:36

Глуп си са том робном размјеном. Ко год да жели сарађивати са Русијом бива смењен по кратком поступку од америке и еу,тачније од светских вођа и лопова њемачке,енглеске,америке и њихових пајдаша. Робна размена је таква каква јесте због издјаничких Српских власти који упорно желе да сарађују са не пријатељима, да се помирују са не пријатељима, чак шта више и да се побрате са не пријатељима,праштају отето и побијено,извињавају се за не постојећеи сва та скорумпирана и издајничка власт која ојади Српку војску,Српске земље данашњим не пријатељима у региону и по свјету опет не ваља.

Name

Баја

12.10.2015 12:14

О војводо пуне се наорало треба мало и равнати или зубити

ОДГОВОРИТЕ
Name

зито

12.10.2015 15:00

" Ја само само запажам ..." е, мој Николићу ???!

ОДГОВОРИТЕ
Name

исток

13.10.2015 04:51

Запад лијеци своје комплексе пред моцном Русијом, неце дуго трајати, стрпите се Срби ...

ОДГОВОРИТЕ