Nikolić: Prljava igra prema Srbiji

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da misli da vreme za nacionalni konsenzus po pitanju kako dalje u odnosu sa Prištinom.

Srbija 12.10.2015 | 22:55
Nikolić: Prljava igra prema Srbiji

On je naveo da je to neophodno s obzirom na sve veće raspoloženje u EU po pitanju uključivanja tamošnje administracije u mnoge međunarodne organizacije.

"Mislim da je vreme za nacionalni konsenzus kako dalje sa Prištinom, tim pre što izgleda da Zapad više nije raspoložen da naziv Priština cirkuliše u zvaničnim dokumentima", rekao je Nikolić novinarima u Beogradu.

Predsednik je poručio da je država mnogo radila da Kosovo ne postane članica Uneska, da je on do sada mnogima poslao pisma i video zapise o događajima iz marta 2004. godine, a koji svedoče kako su Albanci "čuvali" našu baštinu.

Najavio je da će on u petak ponovo razgovarati sa predsednicima država i ambasadorima i ukazati im zašto do toga ne bi trebalo da dođe.

"Postoje događaji na koje ne možete da utičete. Ja samo zapažam da se vodi prljava igra prema Srbiji i da uz pregovore u Briselu, koji bi trebalo potpuno da definišu naše odnose, veliki deo zapadne civilizacije i EU organizuju direktno uključivanje prištinske administracije u mnoge međunarodne organizacije bez konsultacija sa Srbijom, direktnim preglasavanjem u tim organizacijama, što je nepristojno", poručio je predsednik Srbije.

Smatra da nas to dovodi u razmišljanje "čemu služe pregovori u Briselu".

"Ako oni mogu sve mimo pregovora u Briselu da dobiju, da li mi to samo služimo u Briselu da bi nam ispostavljali nove zahteve kojima nas polako udaljavaju od EU", upitao je Nikolić.

Upitan za mišljenje o Poglavlju 35, Nikolić je novinare uputio na Vladu Srbije, koja vodi spoljnu i unutrašnju politiku.

"Ja sam tu samo da dam savet i sugestiju", rekao je Nikolić.

Izvor: B92

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Serafim

12.10.2015 10:59

Srbija i Srbi srljaju u evropu koja nas ponizava koja je pomogla da se srbske teritorije proglase i priznaju kao osvajacke otete i otudjene od Srba kao vekovnih vlasnika sve ide naopako umesto da se okrene Srbija i Srbi i RS RUSIJI da posteno radim o proizvodimo i na Rusko trziste izvozimo ziveli bi bolje nego bilo ko u Evropi razvili bi tesku i laku industriju, izgradili bi zemlju a ne bi gladovali i po kontenerima trazili hranu cekajuci da udjemo u Evropu a to se nece n i za 10 godina dogoditi ili zbog Kosova nikada, zasto kad to sve znamo radimo naopako i zalimo se da Srbiju neko ponizava Da PONIZAVAMO je MI SRBI vise nego bilo ko a ZASTO???

ODGOVORITE
Name

Aa

12.10.2015 11:34

Al me nasmija svaka ti cast, pa potrazi malo podatke o robnoj razmjeni pa ćeš vidjeti kako bi živjeli. Kupili su rafineriju Brod pa ćeš vidjeti za koju godinu koliko su nas "braća" Rusi zakopali po pitanju poreza i ostalog...

Name

Rs

12.10.2015 11:16

Sto bi se Srbi hljeba najeli od Rusije, pogledaj malo podatke o robnoj razmjeni Srbije i RS sa Evropom i Rusijom.

ODGOVORITE
Name

Milojko Banja Luka

12.10.2015 11:36

Glup si sa tom robnom razmjenom. Ko god da želi sarađivati sa Rusijom biva smenjen po kratkom postupku od amerike i eu,tačnije od svetskih vođa i lopova njemačke,engleske,amerike i njihovih pajdaša. Robna razmena je takva kakva jeste zbog izdjaničkih Srpskih vlasti koji uporno žele da sarađuju sa ne prijateljima, da se pomiruju sa ne prijateljima, čak šta više i da se pobrate sa ne prijateljima,praštaju oteto i pobijeno,izvinjavaju se za ne postojećei sva ta skorumpirana i izdajnička vlast koja ojadi Srpku vojsku,Srpske zemlje današnjim ne prijateljima u regionu i po svjetu opet ne valja.

Name

Baja

12.10.2015 12:14

O vojvodo pune se naoralo treba malo i ravnati ili zubiti

ODGOVORITE
Name

zito

12.10.2015 15:00

" Ja samo samo zapažam ..." e, moj Nikoliću ???!

ODGOVORITE
Name

istok

13.10.2015 04:51

Zapad lijeci svoje komplekse pred mocnom Rusijom, nece dugo trajati, strpite se Srbi ...

ODGOVORITE