7 кандидата за мјесто директора СИПА

Чланови Независног одбора Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине данас би требали обавити интервју с кандидатима који су се пријавили и који испуњавају услове Јавног конкурса за провођење процедуре одабира кандидата за избор директора Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА).

Босна и Херцеговина 12.10.2015 | 11:20
7 кандидата за мјесто директора СИПА

Након тога, утврдиће ранг-листу успјешних кандидата с којима је обављен интервју, која ће бити достављена министру сигурности БиХ. Независни одбор је половином септембра утврдио да од девет кандидата који су се пријавили на конкурс за директора СИПА, два кандидата не испуњавају услове који су тражени.

Предсједавајући Независног одбора Жико Крунић тада је казао да услвое испуњавају кандидати: Перица Станић, Зоран Глушац, Слободан Никић, Томислав Миросавић, Реља Ковач, Давор Видовић и Драган Мумовић.

Савјет министара БиХ је почетком августа разријешило Горана Зупца дужности директора Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА).

У складу са Законом о Државној агенцији за истраге и заштиту, дужности и одговорности директора ће испуњавати замјеник директора Ђуро Кнежевић, до именовања новог директора.

Савјет министара БиХ тада је затражило од Независног одбора Парламентарне скупштине БиХ да без одлагања покрене натјечајну процедуру за именовање новог директора Државне агенције за истраге и заштиту, те листу с приједлогом кандидата достави министру сигурности БиХ на даљње поступање, како би процедура именовања новог директора била окончана најкасније у року од 60 дана.

НН

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Зеро

12.10.2015 09:58

Одлуцено је вец,Перица Станиц це бити изабран. Има пуне руке посла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НОВО

12.10.2015 11:01

БОГАМИ ТАЈ СТАНИЋ МИ ЈЕ ПРЕВИШЕ БЛИЗАК ОВОЈ ВЛАСТИ У РС, А ОВИ ОСТАЛИ МИ ЛИЧЕ НА ПАПКЕ, ЗАТО ОПРЕЗ!!!

Name

Ис

12.10.2015 12:04

Благо теби кад си тако информисан. Ја вјерујем да су теби јавили прије него сто су и одлуцили.

Name

ре ново

12.10.2015 13:09

Мозес му реци све али да је близак снсд-у то никако.

Name

(Не)зависни одборлија

12.10.2015 15:01

Зеро, изгледа да су и тебе и све остале ови из Независног одбора добро насанкали.

Name

цар

12.10.2015 12:22

Конацно и дан Д да се именује директор СИПЕ која би требало да се ухвати у костац са криминалом, корупцијом, убиствима и свим осталим незаконитим пословима. Не требамо унапред етикетирати везу потенцијално изабраног цовјека са власцу у РС а ако је тацно да Мектиц доноси одлуку онда се надајмо да це изабрати професионалца да ради по слову закона овако висе немозе досло је до гусе народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГРИГОРИЈЕ

12.10.2015 13:05

БИЦЕ НАС ИЗ СНСД, ТОМО МИРОСАВИЋ П.С МИЛОРАД ДОДИК

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соколац

13.10.2015 06:06

Ја би ставио Додика на то мјесто . Он тачно зна ко је шта радио а мора се чупати што значи да би све остале повалио а Бога ми зна и шта је наслиједио од СДС мафије . Само га ослободити одговорности а имовину му нормално запленити и продатида се измири дуг држави . Бољег не би имали

ОДГОВОРИТЕ