7 kandidata za mjesto direktora SIPA

Članovi Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine danas bi trebali obaviti intervju s kandidatima koji su se prijavili i koji ispunjavaju uslove Javnog konkursa za provođenje procedure odabira kandidata za izbor direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Bosna i Hercegovina 12.10.2015 | 11:20
7 kandidata za mjesto direktora SIPA

Nakon toga, utvrdiće rang-listu uspješnih kandidata s kojima je obavljen intervju, koja će biti dostavljena ministru sigurnosti BiH. Nezavisni odbor je polovinom septembra utvrdio da od devet kandidata koji su se prijavili na konkurs za direktora SIPA, dva kandidata ne ispunjavaju uslove koji su traženi.

Predsjedavajući Nezavisnog odbora Žiko Krunić tada je kazao da uslvoe ispunjavaju kandidati: Perica Stanić, Zoran Glušac, Slobodan Nikić, Tomislav Mirosavić, Relja Kovač, Davor Vidović i Dragan Mumović.

Savjet ministara BiH je početkom avgusta razriješilo Gorana Zupca dužnosti direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

U skladu sa Zakonom o Državnoj agenciji za istrage i zaštitu, dužnosti i odgovornosti direktora će ispunjavati zamjenik direktora Đuro Knežević, do imenovanja novog direktora.

Savjet ministara BiH tada je zatražilo od Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH da bez odlaganja pokrene natječajnu proceduru za imenovanje novog direktora Državne agencije za istrage i zaštitu, te listu s prijedlogom kandidata dostavi ministru sigurnosti BiH na daljnje postupanje, kako bi procedura imenovanja novog direktora bila okončana najkasnije u roku od 60 dana.

NN

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Zero

12.10.2015 09:58

Odluceno je vec,Perica Stanic ce biti izabran. Ima pune ruke posla.

ODGOVORITE
Name

NOVO

12.10.2015 11:01

BOGAMI TAJ STANIĆ MI JE PREVIŠE BLIZAK OVOJ VLASTI U RS, A OVI OSTALI MI LIČE NA PAPKE, ZATO OPREZ!!!

Name

Is

12.10.2015 12:04

Blago tebi kad si tako informisan. Ja vjerujem da su tebi javili prije nego sto su i odlucili.

Name

re novo

12.10.2015 13:09

Mozes mu reci sve ali da je blizak snsd-u to nikako.

Name

(Ne)zavisni odborlija

12.10.2015 15:01

Zero, izgleda da su i tebe i sve ostale ovi iz Nezavisnog odbora dobro nasankali.

Name

car

12.10.2015 12:22

Konacno i dan D da se imenuje direktor SIPE koja bi trebalo da se uhvati u kostac sa kriminalom, korupcijom, ubistvima i svim ostalim nezakonitim poslovima. Ne trebamo unapred etiketirati vezu potencijalno izabranog covjeka sa vlascu u RS a ako je tacno da Mektic donosi odluku onda se nadajmo da ce izabrati profesionalca da radi po slovu zakona ovako vise nemoze doslo je do guse narodu.

ODGOVORITE
Name

GRIGORIJE

12.10.2015 13:05

BICE NAS IZ SNSD, TOMO MIROSAVIĆ P.S MILORAD DODIK

ODGOVORITE
Name

Sokolac

13.10.2015 06:06

Ja bi stavio Dodika na to mjesto . On tačno zna ko je šta radio a mora se čupati što znači da bi sve ostale povalio a Boga mi zna i šta je naslijedio od SDS mafije . Samo ga osloboditi odgovornosti a imovinu mu normalno zapleniti i prodatida se izmiri dug državi . Boljeg ne bi imali

ODGOVORITE