ИСИЛ или Ердоган? Ко је крив за масакр?

Исламска држава (ИС) је главни осумњичени за бруталан терористички напад у којем је у суботу у Анкари погинуло 128 људи, јавља агенција Ројтерс.

Свијет 12.10.2015 | 09:20
ИСИЛ или Ердоган? Ко је крив за масакр?

Док власти проводе истрагу како би пронашли кривце, опозиција за најгори напад у турској исторји криви предсједника Тајипа Реџепа Ердоана.

Два извора из сигурносних снага коментарисалу су да сви први знаци сугеришу да би иза напада могла стајати Исламска држава те да напад има доста сличности са бомбашким нападом који је изведен у јулу у пограничном граду Суруц.

"Сви знакови сугеришу да је напад могла извести Исламска држава. У потпуности смо фокусирани у том смјеру", један од извора рекао је за Ројтерс.

Прокурдска опозиција интензивирила је нападе на турског предсједника Реџепа Ердоана којег оптужује да је одговоран за суботњи атентат у Анкари.

"Држава је напала народ. Израз саучешћа требало би се упути народу а не Ердоану", написао је на Тwиттеру Селахатин Демиртас, лидер прокурдске Демократске странке народа.

На позив покрета који су сазвали "марш мира" а на који је извршен напад, више од 10.000 протестаната окупило се у недјељу на једном тргу у Анкари близу мјеста напада у којем је смртно страдало најмање 97 особа. Ријеч је о најсмртоноснијем атентату у историји Турске.

Гомила је извиждала Ердоана и његову владу, оптужене да намјерно нису гарантовали сигурност суботњег окупљања.

Демиртас је позвао опозиционе странке да на скорашњим парламентарним изборима сруше Ердоанову власт. "Чекамо 1. новембар", датум избора, рекао је он, "тада ћемо почети радити на свргавању диктатора".

НН 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ердо месождер

12.10.2015 07:36

Ердоган је готов. Чим падне Ердоган, месо их БиХ неће више ићи за исхрану терориста исламске државе. Тај дил пуца. Неки су добро зарадили на том извозу меса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

12.10.2015 07:56

Крепацес ити фанатице ако не исло,нецес имати марку да купис леба.Једино ако си се увуко у дрзавни будзет,па крадес.

Name

Ре.ердо

12.10.2015 08:18

Ти си сигурно био кад се тај дил склапао дебилу један

Name

зид

12.10.2015 12:03

Елем , кад власти нешто не одговара она то " демократски " потаре !

ОДГОВОРИТЕ