Једноставно - МИСТЕР ГОЛ!

Вртоглави подаци и статистика Роберта Левандовског од којих застаје дах... Али и исписује историја!

Фудбал 12.10.2015 | 21:30
Једноставно - МИСТЕР ГОЛ!

"Какав Меси, какав Роналдо, Левандовски је сада апсолутни хит".

Речи које је коментатор телевизије Спортклуб Небојша Вишковић изговорио пошто је Роберт Левандовски уписао свој 13. погодак за Пољску у квалификација за ЕУРО 2016. године, гол вредан победе над Републиком Ирском и директног пласмана у Француску можда и најбоље описује оно што центарфор Бајерна ради претходних недеља. А ради много тога!

У последњих шест везаних утакмица ЛеванГОЛски је постигао чак 15 голова у свим такмичењима, што је податак вредан апсолутног дивљења, али много више од тога значајан је податак да је гол машина из Пољске исписала странице фудбалске историје. Својим 13. голом у квалификацијама Левандовски је постао тек други играч у историји фудбала који је уписао поменути број погодака током једне предигре за континентални шампионат. Никада ниједан ас није убележио више од 13 рецки! А Левандовском је тако мало фалило да буде један и једини, можда и непоновљиви, с обзиром да је имао неколико изузетно добрих прилика до краја утакмице...

Једини фудбалер који је тако нешто учинио је некадашњи репрезентативац Северне Ирске Дејвид Хили, који је у квалификацијама за ЕУРО 2008. године у Аустрији и Швајцарској изрешетао противничке мреже чак 13 пута. Било је то у сезони 2006/07.

Гол мање уписао је холандски голгетер Клас Јан Хунтелар, током квалификација за прошло Европско првенство, док је 12 голова прокњижио и хрватски стрелац Давор Шукер током потере за континенталним првенством 1996. године у Енглеској.

Али, вратимо се Левандовском - на 15 утакмица у свим такмичењима до сада је постигао 22 поготка! Апсолутно невероватно!

Коментари / 0

Оставите коментар