Jednostavno - MISTER GOL!

Vrtoglavi podaci i statistika Roberta Levandovskog od kojih zastaje dah... Ali i ispisuje istorija!

Fudbal 12.10.2015 | 21:30
Jednostavno - MISTER GOL!

"Kakav Mesi, kakav Ronaldo, Levandovski je sada apsolutni hit".

Reči koje je komentator televizije Sportklub Nebojša Višković izgovorio pošto je Robert Levandovski upisao svoj 13. pogodak za Poljsku u kvalifikacija za EURO 2016. godine, gol vredan pobede nad Republikom Irskom i direktnog plasmana u Francusku možda i najbolje opisuje ono što centarfor Bajerna radi prethodnih nedelja. A radi mnogo toga!

U poslednjih šest vezanih utakmica LevanGOLski je postigao čak 15 golova u svim takmičenjima, što je podatak vredan apsolutnog divljenja, ali mnogo više od toga značajan je podatak da je gol mašina iz Poljske ispisala stranice fudbalske istorije. Svojim 13. golom u kvalifikacijama Levandovski je postao tek drugi igrač u istoriji fudbala koji je upisao pomenuti broj pogodaka tokom jedne predigre za kontinentalni šampionat. Nikada nijedan as nije ubeležio više od 13 recki! A Levandovskom je tako malo falilo da bude jedan i jedini, možda i neponovljivi, s obzirom da je imao nekoliko izuzetno dobrih prilika do kraja utakmice...

Jedini fudbaler koji je tako nešto učinio je nekadašnji reprezentativac Severne Irske Dejvid Hili, koji je u kvalifikacijama za EURO 2008. godine u Austriji i Švajcarskoj izrešetao protivničke mreže čak 13 puta. Bilo je to u sezoni 2006/07.

Gol manje upisao je holandski golgeter Klas Jan Huntelar, tokom kvalifikacija za prošlo Evropsko prvenstvo, dok je 12 golova proknjižio i hrvatski strelac Davor Šuker tokom potere za kontinentalnim prvenstvom 1996. godine u Engleskoj.

Ali, vratimo se Levandovskom - na 15 utakmica u svim takmičenjima do sada je postigao 22 pogotka! Apsolutno neverovatno!

Komentari / 0

Ostavite komentar