ЕП: Пољаци на ЕП, Ирци у бараж, Нијемци се мучили с Грузијом!

Разлика је Левандовски! Нападач Бајерна одвео Пољску у Француску после директног окршаја са Ирцима, Шкоти се поштено опростили од квалификација.

Фудбал 11.10.2015 | 23:00
ЕП: Пољаци на ЕП, Ирци у бараж, Нијемци се мучили с Грузијом!

Готово је и у групи Д. Директно на ЕП у Француској иду Пољска и Немачка, а у бараж ће Ирци.

У дербију последњег кола групе, Пољска је у феноменалној атмосфери пред скоро 60.000 навијача на стадиону у Варшави потукла Ирце у директном окршају за пласман у Француску - 2:1. И наравно, Роберт Левандовски их је предводио до победе...

Ирцима је и реми играо за друго место у групи и директан пласман на ЕУРО, али су домаћини заслужено славили. У напетој утакмици високог темпа, Пољаци су на крају бранили остварену предност и успешно је одбранили.

Све је решено још у првом полувремену када су пала сва три гола на мечу. У другом делу игре, Ирци су јуриашли ка изједначењу, Пољаци покушавали да трећим погтоком реше питање победника, али им је на крају и гол предности завршио посао.

Почело је голом Крховјака у 13. минуту. Везиста Севиље је после корнера остао сам на ивици шеснаестерца и прецизним ударцем по земљи кроз шуму ногу нашао пут до мреже Ираца. Али само минут касније је после великог славља на стадиону у Варшави уследио мук. Шејн Лонг је пао на ивици казненог простора Пољске, а судија показао на белу тачку. Чини се неоправдано јер је ирски нападач срушен ван шеснаестерца домаћина. Џонатан Волтерс није пропустио зицер и за пенала је поравнао резултат.

Али какав би то меч био, а да Роберт Левандовски не постигне гол? У смирају првог полувремена, Бајернова гол машина је наштеловала нишан и спектакуларном голом главом са пенала вратио Пољску у вођство. И обезбедио себи титулу Краља стрелаца у квалификацијама. Испоставило се да је то био одлучујући детаљ меча. Имао је Левандовски још неке шансе за гол, Ирци су нападали у финишу, али се резултат није променио.

Са првог мета у групи на ЕП иде Немачка. Светски првак је много теже него што се очекивало савладао Грузију са 2:1 у Лајпцигу. Иако је играо у пуном саставу са Ројсом, Милером, Озилом, Нојером, Кросом... Панцери су повели голом Милера са беле тачке у 50. минуту, пошто је Канкава скривио пенал, али се везиста Грузије искупио три минута касније и изједначио резултат. Дуго су аутсајдери са Кавлказа одолевали и изгедало је да могу до сензационалног бода, али је џокер Макс Крузе десетак минута пре краја постигао победоносни гол за Немце и спречио сензационалан резултат.

Поштено су се од ових квалификација опростили и Шкоти. До врха су напунили мрежу Гибралатара (6:0 на крају), а посебно се истакао Стивен Флечер са три гола и асистенцијом. По један погодак су додали Мартин, Мелоуни и Нејмсит. Шкоти су и поред неодласка у Француску оставили добар утисак у овим квалификацијама, били у игри скоро до самог краја и показали да би могли да направе корак даље у квалификацијама за Мундијал у Русији.

Коментари / 0

Оставите коментар