Србија већ у проблемима за Мундијал у Русији!

Креће без Матића и Коларова! Србија ће нови покушај опоравка започети без двојице јако битних играча.

Фудбал 12.10.2015 | 20:20
Србија већ у проблемима за Мундијал у Русији!

Иако је после селекторске ере Синише Михајловића изгледало да горе не може да буде, када је наш репрезентативни фудбал у питању увек постоји дно које можемо да пробијемо. Србија је суморне квалификације завршила баш у том стилу. Покисла у поразу од Португалаца пред једва 10.000 гледалаца.

Пропуштамо треће велико такмичење заредом Иако је овога пута било много лакше него у претходним случајевима да обезбедимо визу за ЕП у Француској. Платинијев систем такмичења је то омогућио свакој иоле озбиљној репрезентацији. Тако у Француску отишли Северна Ирска, Албанија, Велс, Румунија, Аустрија, Исланд... Уз сав респект према ономе што су остварили, то су репрезентације које немају ни приближан играчки квалитет као Србија.

Француска је завршена прича, наши репрезентативци ће следећег лета на одмор уместо на ЕУРО. Већ сада могу да почну са плановима за квалификације за Мундијал у Русији 2018. године. По ко зна који пут ће нам Толе и компанија сервирати причу о новом почетку и опоравку, пребациће кривицу на све осим на своје катастрофалне изборе којима су српски фудбал довели на ову срамотну тачку.

Очекује нас група са два учесника предстојећег Европског првенства. Аустрија и Велс ће нам бити највећи ривали, а подсетимо да у Русију иде само победник групе док другопласираном следи бараж. Поред Аустријанаца и Велшана, противници ће нам бити још Република Ирска, Грузија и Молдавија.

И да ствари буду још горе, те квалификације ћемо започети без двојице фудбалера који су међу кључнима. Александар Коларов и Немања Матић ће бити суспендовани макар по једну утакмицу због вечерашњих црвених картона против Португалије. Питање је ко ће и у каквој форми бити у јесен 2016. године када почињу квалификације, али Матићев хедникеп ће готово сигурно бити огроман ударац за Орлове.

Остаје нада да на почетку нових квалификација нећемо имати исти Савез и селектора. То већ не би представљало хендикеп...

Коментари / 0

Оставите коментар