Srbija već u problemima za Mundijal u Rusiji!

Kreće bez Matića i Kolarova! Srbija će novi pokušaj oporavka započeti bez dvojice jako bitnih igrača.

Fudbal 12.10.2015 | 20:20
Srbija već u problemima za Mundijal u Rusiji!

Iako je posle selektorske ere Siniše Mihajlovića izgledalo da gore ne može da bude, kada je naš reprezentativni fudbal u pitanju uvek postoji dno koje možemo da probijemo. Srbija je sumorne kvalifikacije završila baš u tom stilu. Pokisla u porazu od Portugalaca pred jedva 10.000 gledalaca.

Propuštamo treće veliko takmičenje zaredom Iako je ovoga puta bilo mnogo lakše nego u prethodnim slučajevima da obezbedimo vizu za EP u Francuskoj. Platinijev sistem takmičenja je to omogućio svakoj iole ozbiljnoj reprezentaciji. Tako u Francusku otišli Severna Irska, Albanija, Vels, Rumunija, Austrija, Island... Uz sav respekt prema onome što su ostvarili, to su reprezentacije koje nemaju ni približan igrački kvalitet kao Srbija.

Francuska je završena priča, naši reprezentativci će sledećeg leta na odmor umesto na EURO. Već sada mogu da počnu sa planovima za kvalifikacije za Mundijal u Rusiji 2018. godine. Po ko zna koji put će nam Tole i kompanija servirati priču o novom početku i oporavku, prebaciće krivicu na sve osim na svoje katastrofalne izbore kojima su srpski fudbal doveli na ovu sramotnu tačku.

Očekuje nas grupa sa dva učesnika predstojećeg Evropskog prvenstva. Austrija i Vels će nam biti najveći rivali, a podsetimo da u Rusiju ide samo pobednik grupe dok drugoplasiranom sledi baraž. Pored Austrijanaca i Velšana, protivnici će nam biti još Republika Irska, Gruzija i Moldavija.

I da stvari budu još gore, te kvalifikacije ćemo započeti bez dvojice fudbalera koji su među ključnima. Aleksandar Kolarov i Nemanja Matić će biti suspendovani makar po jednu utakmicu zbog večerašnjih crvenih kartona protiv Portugalije. Pitanje je ko će i u kakvoj formi biti u jesen 2016. godine kada počinju kvalifikacije, ali Matićev hednikep će gotovo sigurno biti ogroman udarac za Orlove.

Ostaje nada da na početku novih kvalifikacija nećemo imati isti Savez i selektora. To već ne bi predstavljalo hendikep...

Komentari / 0

Ostavite komentar