Селекторе Ћурчићу, како пораз и искључења да буду модел?!

Радован Ћурчић, упркос томе што су нам два играча искључена и што смо промашили превише шанси, каже: "Мислим да смо били онакви како желимо да изгледа репрезентација".

Фудбал 12.10.2015 | 08:40
Селекторе Ћурчићу, како пораз и искључења да буду модел?!

Селектор је био презадовољан игром у Елбасану, вечерас каже да "овако треба да изгледа репрезентација Србије".

Упркос томе што су два наша фудбалера са траком на руци добила црвене картоне, један је искључен с клупе, други био у игри у том тренутку, Радован Ћурчић рекао је:

"Мислим да смо били онакви како желимо да изгледа репрезентација".

Успут смо и изгубили код куће... Да ли заиста желимо да овако изгледа наш тим? Претпостављамо да је Ћурчић мислио на то што је Србија вечерас више показала од ривала, иако није победила...

Ако је мислио на течност у игри, створене шансе у тренуцима када се противник позиционо бранио, хитрину у нападима из контре, онда се слажемо у потпуности! Дуго нисмо приказали више у том смислу! Али, у шта је с дисциплином и реализацијом шанси које смо створили? Ово ни у ком случају не би смео да буде модел, никако!

Да ли смо се ми то навикли на поразе и неуспехе, па смо задовољни само кад повежемо неколико добрих напада? То би било опасно!

Није лоше некада упутити на лоше ствари, опоменути појединце, а онда их и похвалити... Без обзира што нас је судија из Шпаније више пута очигледно оштетио и можда нам поништио чист гол. Без обзира што је био најгори актер сусрета.

Ипак, Ћурчић је видео само добре ствари. Рекао је да је његова екипа против Португала одиграла можда и најбољу утакмицу у квалификацијама и додао да му је жао што су судијске грешке утицале на резултат.

"Нажалост судијске грешке су утицале на резултат, али ми немамо ништа од тога, то је фудбал. Жао ми је што нисамо наплатили добру партију. Мислим да смо били онакви како желимо да изгледа репрезентација. И сада смо ушли у утакмицу из минуса, све после тога до 80. минута је било сасвим добро, али нисмо упели да са играћем мање да дођемо макар до нерешеног резултата", рекао је Ћурчић новинарима на стадиону Партизана.

На крају крајева, можемо ли уопште да кажемо да "смо били онакви какви желимо да будемо" у вечери у којој смо код куће, бодрени домаћом публиком, изгубили од противника којем победа није била потребна и који је играо без најбољег играча света, Кристијана Роналда, око којег се годинама СВЕ врти? Пре ће бити да смо победу над Албанцима преувеличали, а пораз од Португалаца аболирали периодима заиста лепе, допадљиве и технички захтевне игре.

Али, и поред доминације на средини терена и константног појављивања "горе", голове смо примили због декоцентрације (Нани, 5. минут) и лакомислености (Мутињо, 76. минут). Ни то не може да буде "оно што желимо од репрезентације Србије".

Дакле, да има помака у нашој игри - има! Али, да је ово модел - далеко било...

Фудбалска репрезентација Србије изгубила је данас у Београду од Португалије 2:1 у последњем колу квалификација за Европско првенство. Србија је са четири бода заузела претпоследње место у групи, испред Јерменије, а иза Португалије, Албаније и Данске.

Репрезентација Србије је утакмицу завршила са играчем мање на терену, пошто је Немања Матић добио црвени картон, а искључен је и Александар Коларов, који је добио други жути картон иако је био на клупи. Они ће пропустити наредну такмичарску утакмицу Србије.

"Картони... Мислим да је то највећа штета ове утакмице. Изашли смо из две последње утакмице са много позитивних ствари. Нисам добро видео ситуацију код Матића, па не бих сада улазио у то", навео је Ћурчић.

Сам Матић, који је у 77. минуту искључен, после утакмице се извинио због свог поступка и рекао да је "испао глуп".

Селектор Србије је навео да није правио измене до 77. минута и принудне промене Коларова, јер је био задовољан игром екипе, али је и додао да ће врло брзо и други играчи, у пријатељским утакмицама, добити већу минутажу.

На питање новинара да оцени целе квалификације, Ћурчић је рекао:

"Утакмица у Београду против Албаније је одредила ток квалификација. После смо имали доста проблеба у стабилизацији тима. Мислим нас је докусурила одлука Суда у Лозани о одузимању бодова... Све то утиче на играче. Када видите да је неко у великој предности тешко је веровати да можете да стигнете. Играчи су уложили сав макисмум у последње време... Моје мишљење да смо расли из утакмицу из утакмицу. Можда нам је вечерашња и најбоља у квалификацијама", казао је он.

Србија ће наредну такмичарску утакмицу играти у септембру, када ће дочекати Ирску на почетку квалификација за Светско првенство у Русији 2018. године.

Ваљда ће до тада људи из ФСС схватити да смо вечерас, ИПАК, изгубили утакмицу и да ће нас овакви порази, ма колико пута лепо изградили шансу и промашили је, коштати наступа на још једном великом такмичењу.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

блах

12.10.2015 07:21

Играли смо добро ал зајебо нас судија......хихихи

ОДГОВОРИТЕ