Selektore Ćurčiću, kako poraz i isključenja da budu model?!

Radovan Ćurčić, uprkos tome što su nam dva igrača isključena i što smo promašili previše šansi, kaže: "Mislim da smo bili onakvi kako želimo da izgleda reprezentacija".

Fudbal 12.10.2015 | 08:40
Selektore Ćurčiću, kako poraz i isključenja da budu model?!

Selektor je bio prezadovoljan igrom u Elbasanu, večeras kaže da "ovako treba da izgleda reprezentacija Srbije".

Uprkos tome što su dva naša fudbalera sa trakom na ruci dobila crvene kartone, jedan je isključen s klupe, drugi bio u igri u tom trenutku, Radovan Ćurčić rekao je:

"Mislim da smo bili onakvi kako želimo da izgleda reprezentacija".

Usput smo i izgubili kod kuće... Da li zaista želimo da ovako izgleda naš tim? Pretpostavljamo da je Ćurčić mislio na to što je Srbija večeras više pokazala od rivala, iako nije pobedila...

Ako je mislio na tečnost u igri, stvorene šanse u trenucima kada se protivnik poziciono branio, hitrinu u napadima iz kontre, onda se slažemo u potpunosti! Dugo nismo prikazali više u tom smislu! Ali, u šta je s disciplinom i realizacijom šansi koje smo stvorili? Ovo ni u kom slučaju ne bi smeo da bude model, nikako!

Da li smo se mi to navikli na poraze i neuspehe, pa smo zadovoljni samo kad povežemo nekoliko dobrih napada? To bi bilo opasno!

Nije loše nekada uputiti na loše stvari, opomenuti pojedince, a onda ih i pohvaliti... Bez obzira što nas je sudija iz Španije više puta očigledno oštetio i možda nam poništio čist gol. Bez obzira što je bio najgori akter susreta.

Ipak, Ćurčić je video samo dobre stvari. Rekao je da je njegova ekipa protiv Portugala odigrala možda i najbolju utakmicu u kvalifikacijama i dodao da mu je žao što su sudijske greške uticale na rezultat.

"Nažalost sudijske greške su uticale na rezultat, ali mi nemamo ništa od toga, to je fudbal. Žao mi je što nisamo naplatili dobru partiju. Mislim da smo bili onakvi kako želimo da izgleda reprezentacija. I sada smo ušli u utakmicu iz minusa, sve posle toga do 80. minuta je bilo sasvim dobro, ali nismo upeli da sa igraćem manje da dođemo makar do nerešenog rezultata", rekao je Ćurčić novinarima na stadionu Partizana.

Na kraju krajeva, možemo li uopšte da kažemo da "smo bili onakvi kakvi želimo da budemo" u večeri u kojoj smo kod kuće, bodreni domaćom publikom, izgubili od protivnika kojem pobeda nije bila potrebna i koji je igrao bez najboljeg igrača sveta, Kristijana Ronalda, oko kojeg se godinama SVE vrti? Pre će biti da smo pobedu nad Albancima preuveličali, a poraz od Portugalaca abolirali periodima zaista lepe, dopadljive i tehnički zahtevne igre.

Ali, i pored dominacije na sredini terena i konstantnog pojavljivanja "gore", golove smo primili zbog dekocentracije (Nani, 5. minut) i lakomislenosti (Mutinjo, 76. minut). Ni to ne može da bude "ono što želimo od reprezentacije Srbije".

Dakle, da ima pomaka u našoj igri - ima! Ali, da je ovo model - daleko bilo...

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je danas u Beogradu od Portugalije 2:1 u poslednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Srbija je sa četiri boda zauzela pretposlednje mesto u grupi, ispred Jermenije, a iza Portugalije, Albanije i Danske.

Reprezentacija Srbije je utakmicu završila sa igračem manje na terenu, pošto je Nemanja Matić dobio crveni karton, a isključen je i Aleksandar Kolarov, koji je dobio drugi žuti karton iako je bio na klupi. Oni će propustiti narednu takmičarsku utakmicu Srbije.

"Kartoni... Mislim da je to najveća šteta ove utakmice. Izašli smo iz dve poslednje utakmice sa mnogo pozitivnih stvari. Nisam dobro video situaciju kod Matića, pa ne bih sada ulazio u to", naveo je Ćurčić.

Sam Matić, koji je u 77. minutu isključen, posle utakmice se izvinio zbog svog postupka i rekao da je "ispao glup".

Selektor Srbije je naveo da nije pravio izmene do 77. minuta i prinudne promene Kolarova, jer je bio zadovoljan igrom ekipe, ali je i dodao da će vrlo brzo i drugi igrači, u prijateljskim utakmicama, dobiti veću minutažu.

Na pitanje novinara da oceni cele kvalifikacije, Ćurčić je rekao:

"Utakmica u Beogradu protiv Albanije je odredila tok kvalifikacija. Posle smo imali dosta probleba u stabilizaciji tima. Mislim nas je dokusurila odluka Suda u Lozani o oduzimanju bodova... Sve to utiče na igrače. Kada vidite da je neko u velikoj prednosti teško je verovati da možete da stignete. Igrači su uložili sav makismum u poslednje vreme... Moje mišljenje da smo rasli iz utakmicu iz utakmicu. Možda nam je večerašnja i najbolja u kvalifikacijama", kazao je on.

Srbija će narednu takmičarsku utakmicu igrati u septembru, kada će dočekati Irsku na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Valjda će do tada ljudi iz FSS shvatiti da smo večeras, IPAK, izgubili utakmicu i da će nas ovakvi porazi, ma koliko puta lepo izgradili šansu i promašili je, koštati nastupa na još jednom velikom takmičenju.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

blah

12.10.2015 07:21

Igrali smo dobro al zajebo nas sudija......hihihi

ODGOVORITE