"Змајеви" тренирали у Никозији: Мотив и памет доносе тријумф!

"Побједника утакмице на Кипру одлучиће мотивација и памет на терену", рекао је селектор Босне и Херцеговине Мехмед Баждаревић након првог тренинга "змајева" у Никозији.

Фудбал 12.10.2015 | 08:00
"Змајеви" тренирали у Никозији: Мотив и памет доносе тријумф!

Репрезентативци Босне и Херцеговине су у недјељу увече у Никозији одрадили први тренинг пред одлучујући меч квалификација за пласман на ЕУРО 2016 који се игра у уторак (20.45 х) против селекције Кипра.

На стадиону „Макарио“ у предграђу Никозије тренирало је 11 играча, међу којима и капитен Един Џеко, те два резервна голмана Јасмин Бурић и Ибрахим Шехић.

Остатак екипе, играчи који су играли синоћњи меч у Зеници против Велса, одрадили су лакши тренинг у дворани, а у понедјељак у 19,30 сати по локалном времену ће бити и официјелни тренинг на стадиону у Никозији на којем ће се играти меч.

Селектор "змајева" Мехмед Баждаревић је истакао да су играчи уморни након синоћње побједе у Зеници и пута на Кипар и да је тренутно цијели тим ангажован на што бољем опоравку играча.

„Меч против Кипра је одлучујући и неће то бити уобичајена утакмица. Овдје је права фудбалска еуфорија јер и они имају шансе за бараж. Побједника ће одлучити мотивација и памет на терену. Ми нећемо ништа препустити случају и урадићемо све да дођемо до позитивног резултата и изборимо бараж за пласман на ЕУРО што нам је био циљ“, казао је Баждаревић.

На питање да коментарише колико је Џеко спреман за меч, Баждаревић је додао да је он био спреман да и синоћ у Зеници одигра 25 минута утакмице, али да је резултат већ био повољан и да није хтио ризиковати. Додао је да ће након ова два тренинга и мишљења љекара донијети одлуку о Џекином наступу.

Џеко је тренирао у пуном капацитету и показао је жељу да заигра у уторак.

Састав једанаесторке која ће изаћи на мегдан Кипранима Баждаревић ће највјероватније знати сутра, након посљедњег тренинга. Како је данас сам казао, највјероватније неће моћи рачунати на Едина Цоцалића који се синоћ у Зеници повриједио, али у одбрани има адекватних рјешења.

Стручни штаб и играчи селекције БиХ су јуче ујутро летом из кишног и прохладног Сарајева допутовали у кипарску Ларнаку, гдје их је дочекало сунчано и топло вријеме. Потом су аутобусима стигли у хотел у Никозији. У тиму влада изузетно добра атмосфери и стручни штаб, играчи и навијачи су оптимисти да ће у уторак, 13. октобра, бити изборен позитиван резултат.

Селекције БиХ и Кипра ће у уторак одиграти посљедње коло групне фазе квалификација за ЕУРО 2016, а оба тима имају шансу да побједом изборе треће мјесто у Групи Б, које доноси бараж за пласман у Француску. БиХ је тренутно на трећем мјесту са 14 бодова, а Кипар је пети са два бода мање. Изабраницима селектора Бажадаревића би у уторак био довољан и реми, уколико Белгија као лидер групе савлада четворопласирани Израел.

Коментари / 0

Оставите коментар