ЕП: Пораз Срба од Руса! Естонци ривал за 1/4-финале

Одбојкаши Србије пружили су достојан отпор у прва два сета Русији на крају групне фазе Европског првенства, али су на крају поражени са 3:1 (25:23, 21:25, 25:18, 25:20) у борби за прво место у групи Д.

Остали спортови 11.10.2015 | 20:30
ЕП: Пораз Срба од Руса! Естонци ривал за 1/4-финале

"Орлови" су одлично парирали европским шампионима што им је донело изједначење, но нису имали снаге да у истом ритму наставе, па ће Руси директно отићи у четвртфинале. У осмини финала, "орлови" ће играти против селекције Естоније, а у четвртфиналу би могли да се састану са Француском или Италијом.

Почетно испитивање снага донело је уједначен ритам, играло се практично поен по поен, док Руси нису отишли на 6:8 за први технички тајм-аут. После паузе Грбићеви момци су изједначили уз одличне сервисе Ивовића.

Грбић је и најавио овакав ток меча као прижељкивани, како би се шанса тражила у завршници, па се није дозвољавало владарима Старог континента да одмакну. Ипак, при 20:22, Подрашчанин је сервирао у аут, Лисинцу је неодбрањиво подигнута лопта за 21:23, а када су Руси дошли до сет лопте, Грбић је тражио тајм-аут. Добар сервис Ивовића унервозио је противнике, који су ипак успели да поентирају и окончају први део борбе (23:25).

Иако су "орлови" неколико пута водили са минималном предношћу, Руси су на новом техничком тајм-ауту имали 7:8. Добра рола Срећка Лисинца и сервиси Подрашчанина служили су тим за преокрет и 15:13. После новог тајм-аута незаустављив је био Урош Ковачевић за нових +2 при 17:14, а резултатска игра нерава наставила се до завршнице. При 22:21, Срећко Лисинац је једном руком невероватно блокирао Ковалева, а сервис Подрашчанина је донео три сет лопте (24:21). Већ прва је претворена у изједначење, захваљујући новом блоку расположеног Лисинца.

После тога, све је пошло наопако по српски тим, Руси су успоставили доминацију и до средине сета су имали и двоструко више поена (8:16), што им је било довољно да одрже велику разлику за освајање трећег сета са 18:25.

Слично је било и на старту четвртог сета, Руси су са 3:8 отишли на прву обавезну паузу. Били су немилосрдни против обесхрабрених "орлова" до 14:21, касније су се опустили и Србија је смањила на 20:24, када је лош сервис окончао меч.

Коментари / 0

Оставите коментар