Рафа: Новак има сезону за памћење!

Шпански ас честитао је ривалу нови тријумф на турниру у Пекингу, али је био задовољан и својим наступом.

Тенис 12.10.2015 | 11:40
Рафа: Новак има сезону за памћење!

Рафаел Надал у 30. години и са бројним повредама иза себе, није више тениски "Терминатор", какав је био у првом делу каријере, а последњи пут 2013.

Шпанац после глатког пораза од Новака Ђоковића у финалу турнира у Пекингу (6:2, 6:2) није крио да је за њега и то - успех.

Уосталом, ове недеље је први пут од јула и тријумфа у Хамбургу, везао четири добијена меча.

На другој страни, Ђоковић је наставио да доминира. Након постновогодишњег наступа у Дохи, где је испао од Карловића у четвртфиналу, на 12 турнира играо је 12 финала и освојио осам титула!

Његов учинак додатно добија на значају, ако се узме у обзир ранг такмичења на којима је наступио - четири гренд слем турнира, шест Мастерса и два из АТП 500 серије. Дакле, ниједан на коме је могао да рачуна на нешто слабију конкуренцију.

"Новак има једну од најбољих сезона која се памти у нашем спорту. Честитам њему и његовом тиму на освојеном трофеју", изјавио је Надал на церемонији проглашења победника.

"За мене је ово била веома позитивна недеља, мислим да сам напредовао у сваком смислу. Сваки меч и свака победа су ми важни за добар улазак у наредну сезону", додао је Шпанац.

Ђоковић није имао да каже много тога што претходних дана већ није рекао...

Прво је поздравио окупљене реченицом на кинеском језику ("Напредујем, али то је све што знам!"), а потом направио гаф, када је изјавио да му је "Шангај један од најуспешнијих турнира у каријери".

"Аустралијан опен сам узео пет пута, Шангај, пардон Пекинг, шест пута. Почео сам овде бронзом на Олимпијским играма 2008, а после сам увек долазио са позитивним успоменама и то се могло осетити на терену. Навијачи овде су ми верни и то такође помаже".

У пет мечева на овом турниру освојио је свих 10 сетова, од тога је у девет дозволио ривалима да освоје највише два гема! Само му је Давид Ферер у суботњем полуфиналу узео три.

"Настављам да играм добро, тако је било и данас. Надам се да је Рафино стопало добро и да ће играти следеће недеље".

Мастерс у Шангају почиње у понедељак, а Новак ће имати прилику да се приближи граници од 17.000 бодова. Прошле године изгубио је у полуфиналу од Роџера Федерера, тако да брани само 360, од могућих 1.000 бодова.

Тај турнир освојио је два пута - 2012. и 2013.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

СРПСКА ДИЈАСПРА В,СРБИЈЕ

12.10.2015 10:29

Од СРЦА ЦЕСТИТАМ Освајање ТИТУЛЕ У ПЕКИНГУ ,НОЛЕ КРАЉ ЗНА СЕ!Некасига Нолеодувао Затај Оркан Рафаније Знао!

ОДГОВОРИТЕ