Rafa: Novak ima sezonu za pamćenje!

Španski as čestitao je rivalu novi trijumf na turniru u Pekingu, ali je bio zadovoljan i svojim nastupom.

Tenis 12.10.2015 | 11:40
Rafa: Novak ima sezonu za pamćenje!

Rafael Nadal u 30. godini i sa brojnim povredama iza sebe, nije više teniski "Terminator", kakav je bio u prvom delu karijere, a poslednji put 2013.

Španac posle glatkog poraza od Novaka Đokovića u finalu turnira u Pekingu (6:2, 6:2) nije krio da je za njega i to - uspeh.

Uostalom, ove nedelje je prvi put od jula i trijumfa u Hamburgu, vezao četiri dobijena meča.

Na drugoj strani, Đoković je nastavio da dominira. Nakon postnovogodišnjeg nastupa u Dohi, gde je ispao od Karlovića u četvrtfinalu, na 12 turnira igrao je 12 finala i osvojio osam titula!

Njegov učinak dodatno dobija na značaju, ako se uzme u obzir rang takmičenja na kojima je nastupio - četiri grend slem turnira, šest Mastersa i dva iz ATP 500 serije. Dakle, nijedan na kome je mogao da računa na nešto slabiju konkurenciju.

"Novak ima jednu od najboljih sezona koja se pamti u našem sportu. Čestitam njemu i njegovom timu na osvojenom trofeju", izjavio je Nadal na ceremoniji proglašenja pobednika.

"Za mene je ovo bila veoma pozitivna nedelja, mislim da sam napredovao u svakom smislu. Svaki meč i svaka pobeda su mi važni za dobar ulazak u narednu sezonu", dodao je Španac.

Đoković nije imao da kaže mnogo toga što prethodnih dana već nije rekao...

Prvo je pozdravio okupljene rečenicom na kineskom jeziku ("Napredujem, ali to je sve što znam!"), a potom napravio gaf, kada je izjavio da mu je "Šangaj jedan od najuspešnijih turnira u karijeri".

"Australijan open sam uzeo pet puta, Šangaj, pardon Peking, šest puta. Počeo sam ovde bronzom na Olimpijskim igrama 2008, a posle sam uvek dolazio sa pozitivnim uspomenama i to se moglo osetiti na terenu. Navijači ovde su mi verni i to takođe pomaže".

U pet mečeva na ovom turniru osvojio je svih 10 setova, od toga je u devet dozvolio rivalima da osvoje najviše dva gema! Samo mu je David Ferer u subotnjem polufinalu uzeo tri.

"Nastavljam da igram dobro, tako je bilo i danas. Nadam se da je Rafino stopalo dobro i da će igrati sledeće nedelje".

Masters u Šangaju počinje u ponedeljak, a Novak će imati priliku da se približi granici od 17.000 bodova. Prošle godine izgubio je u polufinalu od Rodžera Federera, tako da brani samo 360, od mogućih 1.000 bodova.

Taj turnir osvojio je dva puta - 2012. i 2013.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

SRPSKA DIJASPRA V,SRBIJE

12.10.2015 10:29

Od SRCA CESTITAM Osvajanje TITULE U PEKINGU ,NOLE KRALJ ZNA SE!Nekasiga Noleoduvao Zataj Orkan Rafanije Znao!

ODGOVORITE