Варнице: Заратили Кори и Гашић, Ђурић и Вулин

Удовички је рекла да ће тражити да смањење дневница обухвати цео систем, Гашић поручио да ће се борити да се Војска изузме. Ђурић и Вулин укрстили копља због Косова и Метохије

 

Србија 11.10.2015 | 19:51
Варнице: Заратили Кори и Гашић, Ђурић и Вулин

Док министарка државне управе Кори Удовички сва важна најављује да ће њено министарство инсистирати да смањење дневница обухвати цео систем, министар одбране Братислав Гашић поручује да овом одлуком не може бити обухваћена Војска.

Након што је истакао да није исто бити у Копненој зони безбедности под пуном ратном опремом на 40 степени иза минских поља и отићи у Ниш на службени пут, Гашић је поручио Кори да не дира Војску.

- Војска је стуб одбране. Сматрам да се смањење дневница не односи на Војску - казао је Гашић.

Иначе, ово нису једини министри који су укрстили копља. Тако је дошло до размирица између Марка Ђурића, директора Канцеларије за Косово и Метојиху, и Александра Вулина, министара рада и лидера ПС, и то због смене Александра Јаблановића, члана ПС, са места представника Српске листе.

Недавно је на седници Владе, одржаној 24. септембра, Ђурић критиковао Јаблановића да не поштује одлуке Владе, на шта му је Вулин одговорио да то није тачно, те поручио да му подрива ПС.

У Канцеларији за Косово и Метојиху нису хтели да коментаришу ове наводе, али су истакли да Влада и посланици треба да буду на истој линији. Александар Вулин је кратко поручио:

Чувам Вучића

- Не постоји сукоб. За мене на КиМ не постоје странке. Само Срби.

Са друге стране, Јаблановић је недвосмислено рекао да својим радом брани премијера Вучића, и то управо од Ђурића!

- Ђурић нема чиме да се бави, па се бави мојим радом. Проблем је то што се он и његови људи за све позивају на Вучића, па чак и кад треба да се учитељу дода већи фонд часова. Иначе, нема никаквог сукоба ПС-СНС и ниједна оптужба коју су изнели на мој рачун није тачна - тврди Јаблановић.

Извор: Курир

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

РадикалНО

11.10.2015 16:19

Сви сте ви иста багра заједно са оним што вам је шеф. Јадна је Србија ко јој је све у влади.

ОДГОВОРИТЕ
Name

није тако

11.10.2015 17:22

Безобразан је твој комрнтар.

Name

Данило

20.11.2015 17:54

Брука је дирати дневнице војсци за кзб јер он је од 2008 исти.А сем тога то плаца КФОР.То је циста пљацка дрзаве.Гасиц је управу.Ја као уговорац имам плату 30 000 дин.

ОДГОВОРИТЕ