Varnice: Zaratili Kori i Gašić, Đurić i Vulin

Udovički je rekla da će tražiti da smanjenje dnevnica obuhvati ceo sistem, Gašić poručio da će se boriti da se Vojska izuzme. Đurić i Vulin ukrstili koplja zbog Kosova i Metohije

 

Srbija 11.10.2015 | 19:51
Varnice: Zaratili Kori i Gašić, Đurić i Vulin

Dok ministarka državne uprave Kori Udovički sva važna najavljuje da će njeno ministarstvo insistirati da smanjenje dnevnica obuhvati ceo sistem, ministar odbrane Bratislav Gašić poručuje da ovom odlukom ne može biti obuhvaćena Vojska.

Nakon što je istakao da nije isto biti u Kopnenoj zoni bezbednosti pod punom ratnom opremom na 40 stepeni iza minskih polja i otići u Niš na službeni put, Gašić je poručio Kori da ne dira Vojsku.

- Vojska je stub odbrane. Smatram da se smanjenje dnevnica ne odnosi na Vojsku - kazao je Gašić.

Inače, ovo nisu jedini ministri koji su ukrstili koplja. Tako je došlo do razmirica između Marka Đurića, direktora Kancelarije za Kosovo i Metojihu, i Aleksandra Vulina, ministara rada i lidera PS, i to zbog smene Aleksandra Jablanovića, člana PS, sa mesta predstavnika Srpske liste.

Nedavno je na sednici Vlade, održanoj 24. septembra, Đurić kritikovao Jablanovića da ne poštuje odluke Vlade, na šta mu je Vulin odgovorio da to nije tačno, te poručio da mu podriva PS.

U Kancelariji za Kosovo i Metojihu nisu hteli da komentarišu ove navode, ali su istakli da Vlada i poslanici treba da budu na istoj liniji. Aleksandar Vulin je kratko poručio:

Čuvam Vučića

- Ne postoji sukob. Za mene na KiM ne postoje stranke. Samo Srbi.

Sa druge strane, Jablanović je nedvosmisleno rekao da svojim radom brani premijera Vučića, i to upravo od Đurića!

- Đurić nema čime da se bavi, pa se bavi mojim radom. Problem je to što se on i njegovi ljudi za sve pozivaju na Vučića, pa čak i kad treba da se učitelju doda veći fond časova. Inače, nema nikakvog sukoba PS-SNS i nijedna optužba koju su izneli na moj račun nije tačna - tvrdi Jablanović.

Izvor: Kurir

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

RadikalNO

11.10.2015 18:19

Svi ste vi ista bagra zajedno sa onim što vam je šef. Jadna je Srbija ko joj je sve u vladi.

ODGOVORITE
Name

nije tako

11.10.2015 19:22

Bezobrazan je tvoj komrntar.

Name

Danilo

20.11.2015 18:54

Bruka je dirati dnevnice vojsci za kzb jer on je od 2008 isti.A sem toga to placa KFOR.To je cista pljacka drzave.Gasic je upravu.Ja kao ugovorac imam platu 30 000 din.

ODGOVORITE