Због кадровских рјешења, проблеми унутар "Српске листе"

Проблеми унутар листе Српска настали су због кадровских решења, а легитимитет му оспоравају директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић и заменик косовског премијера Бранимир Стојановић, изјавио је данас на конференцији за новинаре у Београду заједно са неколико посланика те листе Зоран Јаблановић.

Србија 11.10.2015 | 17:10
Због кадровских рјешења, проблеми унутар "Српске листе"

Јаблановић, који је недавно смењен са места председника Српске листе је рекао да напади на њега долазе од људи који су именовани у привремене органе у Приштини.

На питање да ли имају подршку страначког лидера Александра Вулина и због чега се још није огласио казао је да Вулин има пуно поверења у њих.

"Свакако да имам његово разумевање и подршку" рекао је Јаблановић и додао да је Вулин свестан да они могу сами да реше насталу ситуацију.

Како је рекао, није ни време ни место нити има потреба да се ни Вулин нити било ко други меша у односе унутар листе.

Посланички клуб Српске листе функционише јединствено и спроводи политику Владе Србије, навео је Јаблановић који је додао да нико не треба да мисли ни у Приштини, ни у Бриселу да постоје неке пукотине унутар српског корпуса и Српске листе на Косово и Метохију.

На питање ста мисли о Војсци самопроглашеног Косова и да ли подржава оснивање те тзв. Војске, лидер Прогресивно демократске странке Ненад Рашић који се прикључио Српској листи казе за ТВ БН:

"Никад нисам рекао да бих гласао за тзв. војску Косова, рекао сам да би могли да размислимо о томе уколико би се омогућило да и даље имамо "резервисана места у Парламенту. Уколико можемо ми да утичемо на одлуке где би касарне могле да буду, уколико би могли да укључимо насе кадете ( прва генерација је била 2013 завршила академије на школи у Скопљу), уколико би договорили да би Срби управљали процесом регрутације, онда би могли размислити о томе да гласамо за војску, уколико се ове ствари не испуне, онда "не", не бих гласао за тзв. војску Косова.

На питања ста је тачка спајања са Јаблановићем да ли, пошто је често критиковао Владу Србије онда адекватно може да заступа политику Српске Листе која је на линији политике Београда, Рашић одговара:

"Тачка спајања је заједничка намера, јачање предстваљања Срба у Парламенту самопроглашеног Косова. Дуже време смо разговарали о мом прикључењу "Српској Листи" а ја сам тек скоро одлучио да се придружим зато сто је било потребно дати свој допринос за бољу политику. Мислим да је наса политичка партија најбољи и истински аутохтони представник Срба са Космета јер ми истински представљамо Србе који желе да остану да живе на Косову и Метохији.

Подсећам да су све друге политичке партије биле подржане од стране високих званичника ( па чак и Премијера Вучића), који су им дали све (не) легалне механизме за репресивне акције за њихову нералну бројну надмоћ, наша партија нема ни једног човека који не живи са породицом на Косову и Метохији, док код осталих то није прилика.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

горан

11.10.2015 15:23

Мене ситуација о 'љубави' медју српским политицарима на Косову и Метохији јако подсјеца на 'љубав' медју српским политицарима у РС/Босни. Наиме и једни и други се боре за власт преко ледја обицног народа.

ОДГОВОРИТЕ