Zbog kadrovskih rješenja, problemi unutar "Srpske liste"

Problemi unutar liste Srpska nastali su zbog kadrovskih rešenja, a legitimitet mu osporavaju direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović, izjavio je danas na konferenciji za novinare u Beogradu zajedno sa nekoliko poslanika te liste Zoran Jablanović.

Srbija 11.10.2015 | 17:10
Zbog kadrovskih rješenja, problemi unutar "Srpske liste"

Jablanović, koji je nedavno smenjen sa mesta predsednika Srpske liste je rekao da napadi na njega dolaze od ljudi koji su imenovani u privremene organe u Prištini.

Na pitanje da li imaju podršku stranačkog lidera Aleksandra Vulina i zbog čega se još nije oglasio kazao je da Vulin ima puno poverenja u njih.

"Svakako da imam njegovo razumevanje i podršku" rekao je Jablanović i dodao da je Vulin svestan da oni mogu sami da reše nastalu situaciju.

Kako je rekao, nije ni vreme ni mesto niti ima potreba da se ni Vulin niti bilo ko drugi meša u odnose unutar liste.

Poslanički klub Srpske liste funkcioniše jedinstveno i sprovodi politiku Vlade Srbije, naveo je Jablanović koji je dodao da niko ne treba da misli ni u Prištini, ni u Briselu da postoje neke pukotine unutar srpskog korpusa i Srpske liste na Kosovo i Metohiju.

Na pitanje sta misli o Vojsci samoproglašenog Kosova i da li podržava osnivanje te tzv. Vojske, lider Progresivno demokratske stranke Nenad Rašić koji se priključio Srpskoj listi kaze za TV BN:

"Nikad nisam rekao da bih glasao za tzv. vojsku Kosova, rekao sam da bi mogli da razmislimo o tome ukoliko bi se omogućilo da i dalje imamo "rezervisana mesta u Parlamentu. Ukoliko možemo mi da utičemo na odluke gde bi kasarne mogle da budu, ukoliko bi mogli da uključimo nase kadete ( prva generacija je bila 2013 završila akademije na školi u Skoplju), ukoliko bi dogovorili da bi Srbi upravljali procesom regrutacije, onda bi mogli razmisliti o tome da glasamo za vojsku, ukoliko se ove stvari ne ispune, onda "ne", ne bih glasao za tzv. vojsku Kosova.

Na pitanja sta je tačka spajanja sa Jablanovićem da li, pošto je često kritikovao Vladu Srbije onda adekvatno može da zastupa politiku Srpske Liste koja je na liniji politike Beograda, Rašić odgovara:

"Tačka spajanja je zajednička namera, jačanje predstvaljanja Srba u Parlamentu samoproglašenog Kosova. Duže vreme smo razgovarali o mom priključenju "Srpskoj Listi" a ja sam tek skoro odlučio da se pridružim zato sto je bilo potrebno dati svoj doprinos za bolju politiku. Mislim da je nasa politička partija najbolji i istinski autohtoni predstavnik Srba sa Kosmeta jer mi istinski predstavljamo Srbe koji žele da ostanu da žive na Kosovu i Metohiji.

Podsećam da su sve druge političke partije bile podržane od strane visokih zvaničnika ( pa čak i Premijera Vučića), koji su im dali sve (ne) legalne mehanizme za represivne akcije za njihovu neralnu brojnu nadmoć, naša partija nema ni jednog čoveka koji ne živi sa porodicom na Kosovu i Metohiji, dok kod ostalih to nije prilika.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

goran

11.10.2015 15:23

Mene situacija o 'ljubavi' medju srpskim politicarima na Kosovu i Metohiji jako podsjeca na 'ljubav' medju srpskim politicarima u RS/Bosni. Naime i jedni i drugi se bore za vlast preko ledja obicnog naroda.

ODGOVORITE