Пјанић: Треба нам искуство у јаким мечевима!

Повратак искусних играча много је значио за екипу Мехмеда Баждаревића, сматра фудбалер Роме Миралем Пјанић.

Фудбал 13.10.2015 | 12:40
Пјанић: Треба нам искуство у јаким мечевима!

Великом побједом против Велса 2:0, Босна и Херцеговина остварила је прву од планиране двије побједе, које би чету Мехмеда Баждаревића одвеле у бараж за ЕУРО 2016.

Борбеном игром "змајеви" су срушили Велшане и тако потврдили да се неће предати до краја квалификација, у којима је остало да се одигра још једно коло.

Миралем Пјанић сјајном асистенцијом омогућио је Милану Ђурићу да постигне први гол за бх. репрезентацију, чиме је отворен пут ка тријумфу против Велса.

"Сви смо се борили. Играчи који су ушли с клупе дали су нам додатну снагу. Честитам Милану на првом голу у репрезентацији. Најбитније је да смо побиједили", рекао је Пјанић по завршетку сусрета.

Велс до утакмице у Зеници није примио гол скоро годину дана. Посљедњи пут мрежа "острвљана" затресла се 13. октобра прошле године у дуелу са Кипром.

"Сигурно да је ово веома важан резултат. Велс је изузетно квалитетна репрезентација, добро организована и није лако играти против ње. Мислим да смо од почетка до краја били бољи, жељели смо више и на крају смо награђени побједом. Свака част свим момцима. Борили смо се цијели утакмицу и хвала богу да смо побиједили", истакао је фудбалер Роме.

Босна и Херцеговина има меч лопту на Кипру.

"Сада идемо на Кипар да тамо завршимо посао, па ћемо видјети кога ћемо добити у баражу", оптимиста је везни фудбалер бх. селекције.

Кипрани су тријумфом у Израелу задржали шансе да избори бараж за ЕУРО 2016, па ће у дуелу са БиХ тражити прилику за побједу и доигравање.

"И Кипар може до баража тако да морамо бити врло опрезни. Нису случајно у овој ситуацији. То је добра репрезентација и не очекује нас лаган посао у Никозији. Против Велса видјели смо једну добру, организовану репрезентацију БиХ. Искусни играчи вратили су се у екипу и то нам много значи. Врло је битно да су сви у форми. То се видјело на терену и у овако тешким утакмицама то нам треба. Играли смо без Едина (Џеке), показали смо добру игру и надам се да ће на Кипру бити с нама", закључио је Пјанић.

Дуел Кипра и Босне и Херцеговине на програму је у уторак, 13. октобра од 20:45.

Коментари / 0

Оставите коментар