Pjanić: Treba nam iskustvo u jakim mečevima!

Povratak iskusnih igrača mnogo je značio za ekipu Mehmeda Baždarevića, smatra fudbaler Rome Miralem Pjanić.

Fudbal 13.10.2015 | 12:40
Pjanić: Treba nam iskustvo u jakim mečevima!

Velikom pobjedom protiv Velsa 2:0, Bosna i Hercegovina ostvarila je prvu od planirane dvije pobjede, koje bi četu Mehmeda Baždarevića odvele u baraž za EURO 2016.

Borbenom igrom "zmajevi" su srušili Velšane i tako potvrdili da se neće predati do kraja kvalifikacija, u kojima je ostalo da se odigra još jedno kolo.

Miralem Pjanić sjajnom asistencijom omogućio je Milanu Đuriću da postigne prvi gol za bh. reprezentaciju, čime je otvoren put ka trijumfu protiv Velsa.

"Svi smo se borili. Igrači koji su ušli s klupe dali su nam dodatnu snagu. Čestitam Milanu na prvom golu u reprezentaciji. Najbitnije je da smo pobijedili", rekao je Pjanić po završetku susreta.

Vels do utakmice u Zenici nije primio gol skoro godinu dana. Posljednji put mreža "ostrvljana" zatresla se 13. oktobra prošle godine u duelu sa Kiprom.

"Sigurno da je ovo veoma važan rezultat. Vels je izuzetno kvalitetna reprezentacija, dobro organizovana i nije lako igrati protiv nje. Mislim da smo od početka do kraja bili bolji, željeli smo više i na kraju smo nagrađeni pobjedom. Svaka čast svim momcima. Borili smo se cijeli utakmicu i hvala bogu da smo pobijedili", istakao je fudbaler Rome.

Bosna i Hercegovina ima meč loptu na Kipru.

"Sada idemo na Kipar da tamo završimo posao, pa ćemo vidjeti koga ćemo dobiti u baražu", optimista je vezni fudbaler bh. selekcije.

Kiprani su trijumfom u Izraelu zadržali šanse da izbori baraž za EURO 2016, pa će u duelu sa BiH tražiti priliku za pobjedu i doigravanje.

"I Kipar može do baraža tako da moramo biti vrlo oprezni. Nisu slučajno u ovoj situaciji. To je dobra reprezentacija i ne očekuje nas lagan posao u Nikoziji. Protiv Velsa vidjeli smo jednu dobru, organizovanu reprezentaciju BiH. Iskusni igrači vratili su se u ekipu i to nam mnogo znači. Vrlo je bitno da su svi u formi. To se vidjelo na terenu i u ovako teškim utakmicama to nam treba. Igrali smo bez Edina (Džeke), pokazali smo dobru igru i nadam se da će na Kipru biti s nama", zaključio je Pjanić.

Duel Kipra i Bosne i Hercegovine na programu je u utorak, 13. oktobra od 20:45.

Komentari / 0

Ostavite komentar