Рађа и Кукоч спашавају Хрвате!

Прослављени асови предводиће Стручни савет у КС Хрватске који би требало да донесе позитивне промене.

Кошарка 11.10.2015 | 19:20
Рађа и Кукоч спашавају Хрвате!

Хрватским кошаркашима не иде последњих година, а после још једног неуспеха на Еуробаскету у септембру (заузели девето место), пала је одлука да се направе резови.

После одласка Данка Радића са места председника Кошаркашког савеза Хрватске, нови челник Иван Шукер решио је уведе корените промене. Решено је да се кошарка врати онима који је најбоље познају, па ће због тога на следећој седници Управног одбора, у току предстојеће недеље, ХКС формирати Стручни савет.

"Спортске новости" преносе да би то требало да буде тело које ће имати велика овлашћења, креирати стручну политику савеза, али и озбиљан и тежак задатак да врати кошарку кошаркашима.

Стручни савет ће чинити легенде хрватске кошарке - Дино Рађа, који би требало да буде председник, и Тони Кукоч и Стојко Вранковић.

Њима ће то бити први ангажман у хрватском савезу од завршетка играчких каријера.

Уз тројку прослављених играча биће и четворица тренера најбољих хрватских клубова - стратег Цедевите Вељко Мршић, тренер Цибоне Славен Римац, тренер Задра Анте Назор, тренер Загреба Данијел Јусуп, али и Александар Петровић у име Управног одбора ХКС.

Први задатак Стручног савета биће анализа стање око хрватске репрезентације и предлог и избор новог селектора, који би Хрватску требало да води макар у наредне две године.

Коментари / 0

Оставите коментар