Rađa i Kukoč spašavaju Hrvate!

Proslavljeni asovi predvodiće Stručni savet u KS Hrvatske koji bi trebalo da donese pozitivne promene.

Košarka 11.10.2015 | 19:20
Rađa i Kukoč spašavaju Hrvate!

Hrvatskim košarkašima ne ide poslednjih godina, a posle još jednog neuspeha na Eurobasketu u septembru (zauzeli deveto mesto), pala je odluka da se naprave rezovi.

Posle odlaska Danka Radića sa mesta predsednika Košarkaškog saveza Hrvatske, novi čelnik Ivan Šuker rešio je uvede korenite promene. Rešeno je da se košarka vrati onima koji je najbolje poznaju, pa će zbog toga na sledećoj sednici Upravnog odbora, u toku predstojeće nedelje, HKS formirati Stručni savet.

"Sportske novosti" prenose da bi to trebalo da bude telo koje će imati velika ovlašćenja, kreirati stručnu politiku saveza, ali i ozbiljan i težak zadatak da vrati košarku košarkašima.

Stručni savet će činiti legende hrvatske košarke - Dino Rađa, koji bi trebalo da bude predsednik, i Toni Kukoč i Stojko Vranković.

Njima će to biti prvi angažman u hrvatskom savezu od završetka igračkih karijera.

Uz trojku proslavljenih igrača biće i četvorica trenera najboljih hrvatskih klubova - strateg Cedevite Veljko Mršić, trener Cibone Slaven Rimac, trener Zadra Ante Nazor, trener Zagreba Danijel Jusup, ali i Aleksandar Petrović u ime Upravnog odbora HKS.

Prvi zadatak Stručnog saveta biće analiza stanje oko hrvatske reprezentacije i predlog i izbor novog selektora, koji bi Hrvatsku trebalo da vodi makar u naredne dve godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar