Ф1: Саинс добио зелено свјетло да вози трку у Сочију!

Возач екипе Торо Росо Карлос Саинс јуниор прошао је лекарске прегледе и добио је дозволу да вози на трци за Велику награду Русије после удеса који је имао.

Остали спортови 11.10.2015 | 12:00
Ф1: Саинс добио зелено свјетло да вози трку у Сочију!

Саинс је у суботу увече пуштен из болнице у Сочију, а одмах после несреће појавиле су се информације да жели да се нађе на старту трке која се вои од 13 часова.

Пошто није возио квалификације, Саинс би требало да стартује са самог зачеља, али ће вероватно бити померен за неколико позиција због казни које су добили поједини возачи.

Млади Шпанац је изгубио контролу над својим болидом током трећег тренинга, при улазу у кривину 13 и ударио је левим делом болида у ограду, а потом није могао да се заустави, већ је завршио испод заштитних ограда у наставку стазе.

Саинс је одмах пребачен у болницу из предострожности и првобитно је требало да преноћи у њој, али је у суботу увече објавио да је пуштен из ње.

“Добро сам, мало сам угруван после несреће у леђима и врату, али сам спреман да видим шта ће се дешавати. Надам се да ћу се у недељу пробудити у добром стању и можда ћу моћи да покушам да возим трку. То ми је намера, али морам да будем и опрезан. Био сам свестан током удеса, покушао сам да комуницирам са тимом, али радио није радио. Знам да су многи били уплашени, али ми је драго да сам добро и хвала свима на подршци”, рекао је Саинс.

Саинсов сународник и блиски пријатељ Фернандо Алонсо открио је да га је млади Шпанац позвао на вечеру у суботу увече.

“Његов менаџер ми је послао поруку пре квалификација да Карлос жели да вечера са нама. Рекао сам му да је сто спреман ако буде могао да стигне, ако не, да ће бити у недељу. Најважније је да је Карлос добро и надам се да ћемо га видети на стази током трке. Сви смо били забринути у првом тренутку, али смо брзо сазнали да је добро. Ако и не буде могао да вози, надам се да ће бити уз нас”, рекао је Алонсо.

Коментари / 0

Оставите коментар