Мото ГП: Педроса и Роси шокирали Лоренца у Мотегију!

Возач Репсол Хонде Дани Педроса тријумфовао је на Великој награди Јапана, 15. трци сезоне у краљевској класи Мото ГП шампионата.

Остали спортови 11.10.2015 | 12:20
Мото ГП: Педроса и Роси шокирали Лоренца у Мотегију!

Педроса је по киши на стази „Твин Ринг Мотеги“ дошао до прве победе у овогодишњем шампионату, а јубиларне, 50. у каријери. На тај начин је наставио невероватан низ, пошто је од 2002. године уписао барем по једну победу у свакој од сезона које су следиле тада.

Друго место, са осам секунди заостатка, заузео је Валентино Роси на Јамахи, док се на трећем степенику победничког постоља нашао његов тимски колега Хорхе Лоренцо.

Велика награда Јапана донела је много узбуђења, а иако се чинило да ће из ње Лоренцо изаћи као победник, Педроса је направио велико изненађење. Лоренцо је водио током две трећине трке, док је Педроса почео да се буди у другој половини и дошло је до великог окршаја њих двојице и ’Доктора’.

Лоренцо је током већег дела трке био три секунде иза Росија, којег је Педроса сустигао девет кругова до краја, да би водећи потом почео да губи много времена. Возач Репсол Хонде је врло брзо претекао и свог сународника, а потом се брзо одвојио и рутински привео трку крају, док је Роси искористио грешку тимског колеге и пробио се на друго место.

На тај начин, ’Доктор’ је уједно повећао своју предност у генералном пласману у односу на Лоренца на 18 поена три трке до краја сезоне. Марк Маркес је после четвртог места остао без икакве шансе за одбрану титуле.

Роси је на крају трке био осам секунди иза Педросе, а три и по испред Лоренца, док је Маркес на четвртом месту био ван конкуренције за подијум. Најбољу четворицу следили су Андреа Довициозо на Дукатију, возач ЛЦР Хонде Кал Крачлоу и Бредли Смит на Јамахи екипе Тех 3. Прву десеторицу комплетирали су Кацујуки Накасуга на Јамахи, који је добио специјалну позивницу, Хектор Барбера на Авинтији и возач Марк ВДС рејсинга Скот Рединг.

Овогодишњи Мото ГП шампионат наставља се Великом наградом Аустралије на стази „Филип Ајланд“ већ 18. октобра.

Коментари / 0

Оставите коментар