Почела шпанска Ендеса лига! Паунић и Мусли одлични!

Паунић најбољи у Фуенлабради, Мусли једина светла тачка Манресе. Стартовала је и најјача кошаркашка лига у Европи, на паркету била двојица српских кошаракаша.

Кошарка 11.10.2015 | 15:00
Почела шпанска Ендеса лига! Паунић и Мусли одлични!

Победом Гран Канарије над баскијском Гипускоом почела је и сезона у шпанској Ендеса лиги. Најјаче првенство у Европи ипак није донело узбуђења првог дана. Додуше, и распоред утакмица је прилично скроман.

Гран Канарија је прегазила госте из Баскије резултатом 97:64. Већ на полувремену је било 19 разлике за домаћина и питање победника се није постављало ниједног тренутка. На крилима незаустављивог Кајла Курика који је убацио 23 поена, Острвљани су немилосрно пунили кош гостију из Баскије и на крају славили са бруталних 33 поена разлике.

У другом мечу данашњег програма, такође је домаћин био убедљив. Фуенлабрада је прегазила Манресу са 78:60. Клуб из предграђа Мадрида је сваку четвртину решио у своју корист и повећавао предност како је меч одмицао за убедљив тријумф на крају. Српски интренационалав Иван Паунић је са 14 поена уз Уртасуна био најефикаснији у победничком тиму. Оливер Стевић није играо због повреде. На другој страни, нико од гостујућих кошаркаша није имао двоцифрен кошгетерски учинак. Једина светла тачка је био Дејан Мусли са девет поена, 10 скокова, три асистенције, две украдене лопте и једном блокадом за укупан индекс корисности од 23.

Ендеса лига - 1. коло

Субота:
Гран Канарија - Гипускоа Баксет 97:64
/Курик 23 - Лорен 14/

Фуенлабрада - Манреса 78:60
/Паунић 14, Уртасун 14 - Мусли 9, Отверченко 9/

Хувентуд - Тенерифе 83:75
/Сабат 13 - Секулић 17/

Недеља:
Мурсија - Уникаха
Обрадоиро - Севиља
Естудијантес - Лаборал Кућа
Реал Мадрид - Валенсија
Морабанк Андора - Билбао
Барселона - Сарагоса

Коментари / 0

Оставите коментар