Počela španska Endesa liga! Paunić i Musli odlični!

Paunić najbolji u Fuenlabradi, Musli jedina svetla tačka Manrese. Startovala je i najjača košarkaška liga u Evropi, na parketu bila dvojica srpskih košarakaša.

Košarka 11.10.2015 | 15:00
Počela španska Endesa liga! Paunić i Musli odlični!

Pobedom Gran Kanarije nad baskijskom Gipuskoom počela je i sezona u španskoj Endesa ligi. Najjače prvenstvo u Evropi ipak nije donelo uzbuđenja prvog dana. Doduše, i raspored utakmica je prilično skroman.

Gran Kanarija je pregazila goste iz Baskije rezultatom 97:64. Već na poluvremenu je bilo 19 razlike za domaćina i pitanje pobednika se nije postavljalo nijednog trenutka. Na krilima nezaustavljivog Kajla Kurika koji je ubacio 23 poena, Ostrvljani su nemilosrno punili koš gostiju iz Baskije i na kraju slavili sa brutalnih 33 poena razlike.

U drugom meču današnjeg programa, takođe je domaćin bio ubedljiv. Fuenlabrada je pregazila Manresu sa 78:60. Klub iz predgrađa Madrida je svaku četvrtinu rešio u svoju korist i povećavao prednost kako je meč odmicao za ubedljiv trijumf na kraju. Srpski intrenacionalav Ivan Paunić je sa 14 poena uz Urtasuna bio najefikasniji u pobedničkom timu. Oliver Stević nije igrao zbog povrede. Na drugoj strani, niko od gostujućih košarkaša nije imao dvocifren košgeterski učinak. Jedina svetla tačka je bio Dejan Musli sa devet poena, 10 skokova, tri asistencije, dve ukradene lopte i jednom blokadom za ukupan indeks korisnosti od 23.

Endesa liga - 1. kolo

Subota:
Gran Kanarija - Gipuskoa Bakset 97:64
/Kurik 23 - Loren 14/

Fuenlabrada - Manresa 78:60
/Paunić 14, Urtasun 14 - Musli 9, Otverčenko 9/

Huventud - Tenerife 83:75
/Sabat 13 - Sekulić 17/

Nedelja:
Mursija - Unikaha
Obradoiro - Sevilja
Estudijantes - Laboral Kuća
Real Madrid - Valensija
Morabank Andora - Bilbao
Barselona - Saragosa

Komentari / 0

Ostavite komentar