Дел Пјеро има велике планове...!

Сковао занат код Липија, Капела и Анчелотија и сада жели да уплови у тренерске воде...Враћа се Пинтурикио...

Фудбал 14.10.2015 | 09:20
Дел Пјеро има велике планове...!

Легендарни нападач Јувентуса Алесандро Дел Пјеро изјавио је да је спреман да уплива у тренерске воде и посвети се раду са будућим звездама европског и светског фудбала. Чувени Пинтурикио истакао је да је током 23 године пребогате каријере покупио огромно искуство у раду са три тренерска великана – Марчелом Липијем, Фабијом Капелом и Карлом Анчелотијем, те да жели да своје знање преточи у нешто велико.
„Морам да признам, сада се стварно осећам способним да радим као тренер. То је опција коју тренутно озбиљно разматрам. Да сте ме тако нешто питали пре три године, сигурно бих рекао – НЕ. Али сада су ствари другачије“, рекао је 41-годишњи ас у разговору за Коријере дело Спорт.

Дел Пјеро је поручио да још није потписао први тренерски уговор, али да се јако радује послу који ће му омогућити да сагледа фудбал из потпуно другачијег угла.
„Дуги низ година радио сам са тренерским величинама какве су Липи, Капело и Анчелоти. Од њих сам научио како се један тим води са бескрајним стрпљењем, интелигентно и правим усмерењем“.

Он је вратио филм уназад, у време када је у дресу Јувентуса тресао мреже и постављао стандарде који су и данас тешко достижни.
„Моја каријера у Јувентусу била је магична. Можда најважнији дресови које сам успео да сачувам јесу оне из првих победа, јер су оне биле посебне. Мада, када сада размишљам, Серија Б, пад Јувентуса и његово поновно рођење уз Скудето били су такође веома важни у мојој каријери. Када се догодио одлазак у Серију Б, нисам могао да одем. Напротив, свим срцем сам желео да останем. Био сам капитен Јувентуса, први навијач клуба који ми је дао толико тога у животу“, рекао је Дел Пјеро и потом још мало 'загребао' по времену после чувеног Калчополија, када су Старој дами одузете две титуле првака државе, а потом је тим протеран у Другу лигу.
„Када су ме позвали из клуба одмах сам им рекао да могу да рачунају на мене. Ниједног тренутка се нисам двоумио, нити сам имао разлога да жалим због такве одлуке“, закључио је један од најбољих италијанских нападача свих времена.

Коментари / 0

Оставите коментар