Del Pjero ima velike planove...!

Skovao zanat kod Lipija, Kapela i Ančelotija i sada želi da uplovi u trenerske vode...Vraća se Pinturikio...

Fudbal 14.10.2015 | 09:20
Del Pjero ima velike planove...!

Legendarni napadač Juventusa Alesandro Del Pjero izjavio je da je spreman da upliva u trenerske vode i posveti se radu sa budućim zvezdama evropskog i svetskog fudbala. Čuveni Pinturikio istakao je da je tokom 23 godine prebogate karijere pokupio ogromno iskustvo u radu sa tri trenerska velikana – Marčelom Lipijem, Fabijom Kapelom i Karlom Ančelotijem, te da želi da svoje znanje pretoči u nešto veliko.
„Moram da priznam, sada se stvarno osećam sposobnim da radim kao trener. To je opcija koju trenutno ozbiljno razmatram. Da ste me tako nešto pitali pre tri godine, sigurno bih rekao – NE. Ali sada su stvari drugačije“, rekao je 41-godišnji as u razgovoru za Korijere delo Sport.

Del Pjero je poručio da još nije potpisao prvi trenerski ugovor, ali da se jako raduje poslu koji će mu omogućiti da sagleda fudbal iz potpuno drugačijeg ugla.
„Dugi niz godina radio sam sa trenerskim veličinama kakve su Lipi, Kapelo i Ančeloti. Od njih sam naučio kako se jedan tim vodi sa beskrajnim strpljenjem, inteligentno i pravim usmerenjem“.

On je vratio film unazad, u vreme kada je u dresu Juventusa tresao mreže i postavljao standarde koji su i danas teško dostižni.
„Moja karijera u Juventusu bila je magična. Možda najvažniji dresovi koje sam uspeo da sačuvam jesu one iz prvih pobeda, jer su one bile posebne. Mada, kada sada razmišljam, Serija B, pad Juventusa i njegovo ponovno rođenje uz Skudeto bili su takođe veoma važni u mojoj karijeri. Kada se dogodio odlazak u Seriju B, nisam mogao da odem. Naprotiv, svim srcem sam želeo da ostanem. Bio sam kapiten Juventusa, prvi navijač kluba koji mi je dao toliko toga u životu“, rekao je Del Pjero i potom još malo 'zagrebao' po vremenu posle čuvenog Kalčopolija, kada su Staroj dami oduzete dve titule prvaka države, a potom je tim proteran u Drugu ligu.
„Kada su me pozvali iz kluba odmah sam im rekao da mogu da računaju na mene. Nijednog trenutka se nisam dvoumio, niti sam imao razloga da žalim zbog takve odluke“, zaključio je jedan od najboljih italijanskih napadača svih vremena.

Komentari / 0

Ostavite komentar