Лукајић: Нестваран почетак сезоне за Игокеу!

Три побједе и пораз, биланс је кошаркаша Игокее послије четири одиграна кола у АБА лиги, чиме дијеле друго мјесто на табели са екипама Будућности и Цедевите.

Кошарка 12.10.2015 | 08:20
Лукајић: Нестваран почетак сезоне за Игокеу!

Игокеа руши препреку за препреком.

Послије Олимпије и Металца, пао је и Партизан (71:64), а само је фаворизована Цедевита успјела у Загребу скинути скалп чети Жељка Лукајића.

Одличном игром у другом полувремену, Александровчани су стигли до треће побједе у низу, чиме су се у самом врху табеле АБА лиге изједначили са екипама Будућности и Цедевите са скором од три побједе и једног пораза.

По завршетку сусрета у Лакташима, тренер Жељко Лукајић, који је средином треће четвртине искључен због приговора, био је импресиониран игром својих изабраника, али и стартом сезоне шампиона БиХ.

"Јако је битно да смо добили утакмицу, отворили смо сезону нестварно за нас добијајући утакмице из срца, борбе и жеље. Задовољан сам, цијела дворана навијала је данас, и први пут Партизан није имао ту врсту предности као да игра на домаћем паркету што значи да почињемо да будемо и симпатични и да је видљиво да радимо једну добру ствар", поручио је Лукајић по завршетку сусрета.

Тренер "игоса" истакао је да утакмица можда није била квалитетна, колико борбена.

"У овој утакмици није било много квалитета, али је било нешто што кошарка даје, борбеност, жељу, показала је доста инидивудалних добрих потеза, доста и грешака, али у овом стању у којем се сви налазе, на почетку формирања тимова, у овако згуснутом распореду заиста је тешко очекивати течнију игру. За нас је, понављам, најбитније да смо добили утакмицу, а већ сутра се пакујемо и идемо на нову утакмицу тако да ову морамо што прије заборавити. Немамо времена", додао је.

Александар Ћапин сусрет је завршио са 11 поена и био је међу ефикаснијим играчима Игокее.

"Припремали смо се добро за ову утакмицу и било нам је изузетно битно да потврдимо побједу против Металца из прошлог кола. Сигурно да смо на почетку били под притиском важности утакмице, против Партизана је увијек незгодно играти без обзира на то у каквом саставу долазе. Очигледно је да ни они нису у најјачем саставу, а и ми смо исто у фази уходавања. Сигурно да нам је искључујућа грешка коју је добио тренер Жељко Лукајић дала један додатни жар у одбрани након једне успаваности у којој смо били, након тога смо се скупили да му то вратимо на прави начин", истакао је Ћапин.

Прилику за продужетак успјешне серије, Игокеа ће имати већ у уторак, у 5. колу, када у Скопљу гостује екипи МЗТ-а, која је лоше стартовала и налази се при самом дну табеле са само једном побједом из четири сусрета.

Коментари / 0

Оставите коментар