Lukajić: Nestvaran početak sezone za Igokeu!

Tri pobjede i poraz, bilans je košarkaša Igokee poslije četiri odigrana kola u ABA ligi, čime dijele drugo mjesto na tabeli sa ekipama Budućnosti i Cedevite.

Košarka 12.10.2015 | 08:20
Lukajić: Nestvaran početak sezone za Igokeu!

Igokea ruši prepreku za preprekom.

Poslije Olimpije i Metalca, pao je i Partizan (71:64), a samo je favorizovana Cedevita uspjela u Zagrebu skinuti skalp četi Željka Lukajića.

Odličnom igrom u drugom poluvremenu, Aleksandrovčani su stigli do treće pobjede u nizu, čime su se u samom vrhu tabele ABA lige izjednačili sa ekipama Budućnosti i Cedevite sa skorom od tri pobjede i jednog poraza.

Po završetku susreta u Laktašima, trener Željko Lukajić, koji je sredinom treće četvrtine isključen zbog prigovora, bio je impresioniran igrom svojih izabranika, ali i startom sezone šampiona BiH.

"Jako je bitno da smo dobili utakmicu, otvorili smo sezonu nestvarno za nas dobijajući utakmice iz srca, borbe i želje. Zadovoljan sam, cijela dvorana navijala je danas, i prvi put Partizan nije imao tu vrstu prednosti kao da igra na domaćem parketu što znači da počinjemo da budemo i simpatični i da je vidljivo da radimo jednu dobru stvar", poručio je Lukajić po završetku susreta.

Trener "igosa" istakao je da utakmica možda nije bila kvalitetna, koliko borbena.

"U ovoj utakmici nije bilo mnogo kvaliteta, ali je bilo nešto što košarka daje, borbenost, želju, pokazala je dosta inidivudalnih dobrih poteza, dosta i grešaka, ali u ovom stanju u kojem se svi nalaze, na početku formiranja timova, u ovako zgusnutom rasporedu zaista je teško očekivati tečniju igru. Za nas je, ponavljam, najbitnije da smo dobili utakmicu, a već sutra se pakujemo i idemo na novu utakmicu tako da ovu moramo što prije zaboraviti. Nemamo vremena", dodao je.

Aleksandar Ćapin susret je završio sa 11 poena i bio je među efikasnijim igračima Igokee.

"Pripremali smo se dobro za ovu utakmicu i bilo nam je izuzetno bitno da potvrdimo pobjedu protiv Metalca iz prošlog kola. Sigurno da smo na početku bili pod pritiskom važnosti utakmice, protiv Partizana je uvijek nezgodno igrati bez obzira na to u kakvom sastavu dolaze. Očigledno je da ni oni nisu u najjačem sastavu, a i mi smo isto u fazi uhodavanja. Sigurno da nam je isključujuća greška koju je dobio trener Željko Lukajić dala jedan dodatni žar u odbrani nakon jedne uspavanosti u kojoj smo bili, nakon toga smo se skupili da mu to vratimo na pravi način", istakao je Ćapin.

Priliku za produžetak uspješne serije, Igokea će imati već u utorak, u 5. kolu, kada u Skoplju gostuje ekipi MZT-a, koja je loše startovala i nalazi se pri samom dnu tabele sa samo jednom pobjedom iz četiri susreta.

Komentari / 0

Ostavite komentar