ЕП: Хрвати сигурно у бараж! Турци не дају ''Лалама'' исти тај бараж!

Хрвати са празног Максимира ка Паризу! "Ватрени" преслишали Бугаре и уочи последњег кола имају добре изгледе за директан пласман на ЕУРО 2016, мада...Турска "на полу", Холандија "на ивици"! Пред последње коло у уторак Турци у бољој позицији за бараж од Холандије.

Фудбал 10.10.2015 | 23:15
ЕП: Хрвати сигурно у бараж! Турци не дају ''Лалама'' исти тај бараж!

Репрезентација Хрватске завршиће такмичење у квалификационој Х групи гостовањем на Малти, а нема сумње да ће њени навијачи подједнако пажљиво - ако не и пажљивије - пратити дешавања на римском Олимпику, где првопласирани Италијани дочекују другопласиране Норвежане.

Све осим победе Норвешке иде у прилог Хрватима, који би очекиваном победом у уторак избили на другу позицију и избегли неизвесност баража.

"Азури" неће имати изразитог такмичарског мотива, играће за част, али и за очување невероватне позитивне серије у мечевима квалификација за првенства Европе и света.

Другим речима, требало би да се догоди бар једно велико изненађење, па да Хрватска у уторак увече не постане учесник ЕУРО 2016 у Француској!

Предвођени новим селектором Антом Чачићем, на празном Максимиру због казне УЕФА за кукасти крст урезан у трави Пољуда приликом меча против Италије 12. јуна, Хрвати су са "пола гаса" победили Бугарску - 3:0 (2:0).

Већ у другом минуту је Иван Перишић искористио бриљантно додавање Луке Модрића и наговестио даљи ток утакмице на кишом натопљеном терену.

На 2:0 повисио је Иван Ракитић, након дуплог паса са Николом Калинићем и асистенције петом нападача Фиорентине, да би Калинић у финишу, на центаршут Перишића са леве стране, само подметнуо ногу на гол линији и поставио коначан резултат.

РЕЗУЛТАТИ 9. КОЛА ГРУПЕ Х:

Азербејџан - Италија 1:3 (1:2)
/Назаров 31 - Едер 11, Ел Шарави 43, Дармиан 65/

Норвешка - Малта 2:0 (1:0)
/Тетеј 19, Содерлунд 52/

Хрватска - Бугарска 3:0 (2:0)
/Перишић 2, Ракитић 42, Калинић 81/

ТАБЕЛА: Италија 21, Норвешка 19, Хрватска 17, Бугарска 8, Азербејџан 6, Малта 2.

ПАРОВИ ПОСЛЕДЊЕГ КОЛА (13. октобра): Италија - Норвешка, Малта - Хрватска, Бугарска - Азербејџан.

Последње коло ће одлучити!

Стекла је у току дана Холандија предност од једног бода, али је то Турска одмах поништила, и то против репрезентације која је већ обезбедила пласман у Француску. Али, због неуспеха Исланда, Чешка је имала шансу да се попну на прво место, али то није успела против мотивисаних Турака.

Чешка - Турска 0:2!

Повела је Турска у 6. минуту преко Тосуна, али је гол поништен због офсајд позиције, међутим није сасвим јасно да ли је Тосун био иза одбране Чешке у тренутку упућивања...

Чеси су потом били бољи ривал, доминирали у поседу, а Турска је била сат времена без шута у оквир гола.

А онда је Филип Новак направио несмотрен пенал...

Шутирао је Селчук Инан у леву страну, голман Томаш Вацлик се бацио у десну страну (Петр Чех није бранио), за велико славље гостујућих фудбалера.

Други гол је била права мајсторија. Пребацио је Арда Туран читаву одбрану Чешке и на другој стативи пронашао Хакана Чаханоглуа који је утрчавао, а онда је овај у свом стилу, распалио по лопти за 2:0. То је био и коначан резултат овог меча.

Ситуација на табели сада погодују Турској, која има два бода више од Холандије, па је борба за треће место и бараж у рукама Турака!

У последњем колу играју против репрезентација које су већ прошле. Холандија за три дана дочекује Чешку, а Турска Исланд.

Међутим, Холандији неће бити довољна победа над Чешком, него и победа Исланда у Турској, јер би и у случају нерешеног резултата Турска ишла даље због бољег међусобног скора.

Група А

Исланд – Летонија 2:2 (2:0)
/Сигторсон 5, Сигурдсон 27 – Кауна 49, Ракелс/

Казахстан – Холандија 1:2 (0:1)
/Куат 90+6 - Вајналдум 33, Снајдер 50/

Чешка – Турска 0:2 (0:0)
/Инан 54п, Чалханоглу 80/

ТАБЕЛА: Исланд 20, Чешка 19, Турска 15, Холандија 13, Летонија 5, Казахстан 2.

Коментари / 0

Оставите коментар