EP: Hrvati sigurno u baraž! Turci ne daju ''Lalama'' isti taj baraž!

Hrvati sa praznog Maksimira ka Parizu! "Vatreni" preslišali Bugare i uoči poslednjeg kola imaju dobre izglede za direktan plasman na EURO 2016, mada...Turska "na polu", Holandija "na ivici"! Pred poslednje kolo u utorak Turci u boljoj poziciji za baraž od Holandije.

Fudbal 10.10.2015 | 23:15
EP: Hrvati sigurno u baraž! Turci ne daju ''Lalama'' isti taj baraž!

Reprezentacija Hrvatske završiće takmičenje u kvalifikacionoj H grupi gostovanjem na Malti, a nema sumnje da će njeni navijači podjednako pažljivo - ako ne i pažljivije - pratiti dešavanja na rimskom Olimpiku, gde prvoplasirani Italijani dočekuju drugoplasirane Norvežane.

Sve osim pobede Norveške ide u prilog Hrvatima, koji bi očekivanom pobedom u utorak izbili na drugu poziciju i izbegli neizvesnost baraža.

"Azuri" neće imati izrazitog takmičarskog motiva, igraće za čast, ali i za očuvanje neverovatne pozitivne serije u mečevima kvalifikacija za prvenstva Evrope i sveta.

Drugim rečima, trebalo bi da se dogodi bar jedno veliko iznenađenje, pa da Hrvatska u utorak uveče ne postane učesnik EURO 2016 u Francuskoj!

Predvođeni novim selektorom Antom Čačićem, na praznom Maksimiru zbog kazne UEFA za kukasti krst urezan u travi Poljuda prilikom meča protiv Italije 12. juna, Hrvati su sa "pola gasa" pobedili Bugarsku - 3:0 (2:0).

Već u drugom minutu je Ivan Perišić iskoristio briljantno dodavanje Luke Modrića i nagovestio dalji tok utakmice na kišom natopljenom terenu.

Na 2:0 povisio je Ivan Rakitić, nakon duplog pasa sa Nikolom Kalinićem i asistencije petom napadača Fiorentine, da bi Kalinić u finišu, na centaršut Perišića sa leve strane, samo podmetnuo nogu na gol liniji i postavio konačan rezultat.

REZULTATI 9. KOLA GRUPE H:

Azerbejdžan - Italija 1:3 (1:2)
/Nazarov 31 - Eder 11, El Šaravi 43, Darmian 65/

Norveška - Malta 2:0 (1:0)
/Tetej 19, Soderlund 52/

Hrvatska - Bugarska 3:0 (2:0)
/Perišić 2, Rakitić 42, Kalinić 81/

TABELA: Italija 21, Norveška 19, Hrvatska 17, Bugarska 8, Azerbejdžan 6, Malta 2.

PAROVI POSLEDNJEG KOLA (13. oktobra): Italija - Norveška, Malta - Hrvatska, Bugarska - Azerbejdžan.

Poslednje kolo će odlučiti!

Stekla je u toku dana Holandija prednost od jednog boda, ali je to Turska odmah poništila, i to protiv reprezentacije koja je već obezbedila plasman u Francusku. Ali, zbog neuspeha Islanda, Češka je imala šansu da se popnu na prvo mesto, ali to nije uspela protiv motivisanih Turaka.

Češka - Turska 0:2!

Povela je Turska u 6. minutu preko Tosuna, ali je gol poništen zbog ofsajd pozicije, međutim nije sasvim jasno da li je Tosun bio iza odbrane Češke u trenutku upućivanja...

Česi su potom bili bolji rival, dominirali u posedu, a Turska je bila sat vremena bez šuta u okvir gola.

A onda je Filip Novak napravio nesmotren penal...

Šutirao je Selčuk Inan u levu stranu, golman Tomaš Vaclik se bacio u desnu stranu (Petr Čeh nije branio), za veliko slavlje gostujućih fudbalera.

Drugi gol je bila prava majstorija. Prebacio je Arda Turan čitavu odbranu Češke i na drugoj stativi pronašao Hakana Čahanoglua koji je utrčavao, a onda je ovaj u svom stilu, raspalio po lopti za 2:0. To je bio i konačan rezultat ovog meča.

Situacija na tabeli sada pogoduju Turskoj, koja ima dva boda više od Holandije, pa je borba za treće mesto i baraž u rukama Turaka!

U poslednjem kolu igraju protiv reprezentacija koje su već prošle. Holandija za tri dana dočekuje Češku, a Turska Island.

Međutim, Holandiji neće biti dovoljna pobeda nad Češkom, nego i pobeda Islanda u Turskoj, jer bi i u slučaju nerešenog rezultata Turska išla dalje zbog boljeg međusobnog skora.

Grupa A

Island – Letonija 2:2 (2:0)
/Sigtorson 5, Sigurdson 27 – Kauna 49, Rakels/

Kazahstan – Holandija 1:2 (0:1)
/Kuat 90+6 - Vajnaldum 33, Snajder 50/

Češka – Turska 0:2 (0:0)
/Inan 54p, Čalhanoglu 80/

TABELA: Island 20, Češka 19, Turska 15, Holandija 13, Letonija 5, Kazahstan 2.

Komentari / 0

Ostavite komentar